ΝΕΑ ΣΚΑΚΙ

Ισοπαλία στο μπαράζ


Για πρώτη φορά μετά από επτά περίπου χρόνια, η ΑΕΚ συμμετείχε ταυτοχρόνως σε δύο σκακιστικές διοργανώσεις, δείγμα της ανταπόκρισης που βρίσκει η προσπάθεια για την ανάπτυξη του τμήματος.

Σε αγώνα για τη διαμόρφωση της τελικής κατάταξης της Α’ τοπικής κατηγορίας της προηγούμενης περιόδου, η «Ένωση» ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας με την ομάδα του Παράδεισου Αμαρουσίου, σημειώνοντας τρεις νίκες (Λίτσας, Γεωργίτση, Καρεκλάς) και δύο ισοπαλίες (Λυκουριώτης, Κουτράκης) ενώ ακόμη αγωνίσθηκαν οι Γκούλιος, Λεμονής και ο μικρός Στέφανος Εμμανουηλίδης.

Λυκουριώτης και Λεμονής (δύο εκ των φετινών μεταγραφών της ομάδας) πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση με τα «κιτρινόμαυρα».

Να τονίσουμε μετά από προσφυγές που έγιναν στο ΑΣΕΑΔ, λόγω αποβολής όμαδας από το Πρωτάθλημα, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί και τη νέα σεζόν στην Α’ Τοπική Κατηγορία Αττικής και όχι στη Γ’ Εθνική.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης που διήρκεσε πέντε ώρες, ο παίκτης της ομάδας μας Παντελής Λυκουριώτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στο aek.gr: «Αντιμετωπίσαμε τον Παράδεισο Αμαρουσίου, μία διαχρονικά καλή ομάδα που απαρτίζεται από έμπειρους παίκτες. Σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα, οι δύο ομάδες έδειξαν φοβερή μαχητικότητα, προετοιμαζόμενες για το πρωτάθλημα που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και το τελικό 4-4 θεωρείται δίκαιο. Είμαι πολύ χαρούμενος που πλέον αγωνίζομαι με τα χρώματα της αγαπημένης μου ομάδας».

Στο κύπελλο Αττικής Φιλίας, η κλήρωση επεφύλαξε πολύ δύσκολο έργο στην ΑΕΚ που αντιμετώπισε εκτός έδρας την ομάδα του Ζήνωνα Γλυφάδας, ομάδα Α’ Κατηγορίας και ηττήθηκε με 5-1. Για την ΑΕΚ αγωνίσθηκαν οι Φουφόπουλος, Θεοδωρίδης, Κατσίμπερης, Ρούβαλης, Δέμοιρος και Κυριαζής (στην πρώτη του συμμετοχή).

Τη νίκη για την ΑΕΚ σημείωσε ο Βασίλης Ρούβαλης που δήλωσε τα ακόλουθα: «Η κλήρωση δεν ήταν καλή για την ομάδα μας στο τουρνουά Αττικής Φιλίας, καθώς υπήρχε διαφορά δυναμικότητας. Είμαστε ΑΕΚ κι οι αντίπαλοι βάζουν τα δυνατά τους για να μας κερδίζουν. Αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί, αντιθέτως να μας πεισμώνει. Εύγε στα παιδιά που αγωνίσθηκαν».

ΑΟ Παραδείσου Αμαρουσίου – ΑΕΚ 4-4
Γαζής – Λίτσας 0-1
Μπαντρεντίν – Λυκουριώτης 0.5-0.5
Μυτιλήνης – Κουτράκης 0.5-0.5
Ζουλής – Λεμονής 1-0
Συνετός – Γκούλιος 1-0
Καρτέρη – Γεωργίτση 0-1
Κόντης – Καρεκλάς 0-1
Πολίτης – Εμμανουηλίδης 1-0

ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας – ΑΕΚ 5-1
Λουτραγώτης – Φουφόπουλος 1-0
Παπαουλάκης – Θεοδωρίδης 1-0
Κατσαδώρος – Κατσίμπερης 1-0
Φούρκος – Ρούβαλης 0-1
Γκατζώνης – Δεμοίρος 1-0
Στεργίου – Κυριαζής 1-0


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ