ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ

Νίκη και… άνοδος στο Σκάκι!


Μία ακόμη νίκη (την 7η σε 8 αγώνες) σημείωσε η σκακιστική ομάδα της ΑΕΚ και «κλείδωσε» την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, μία αγωνιστική πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της Α’ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επιτυχία που αξίζει 100% στο τμήμα, το οποίο την σημείωσε και την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όμως δεν οριστικοποιήθηκε.

Η «Ένωση» υποδέχθηκε το Αθλητικό Κέντρο Ζωγράφου σε έναν εκ προοιμίου δύσκολο αγώνα, καθώς οι αντίπαλοι έχουν ιστορία πολλών δεκαετιών στο σκάκι. Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά, καθώς ο Ερνέστος Πιλάλης κέρδισε άνευ αγώνος και ο μικρός Στέφανος Εμμανουηλίδης έκανε σύντομη ισοπαλία με τον αντίπαλό του. Δύο ακόμη νίκες έδωσαν ο Κοντόπουλος και ο Γκούλιος, οπότε πλέον η ΑΕΚ χρειαζόταν μία ισοπαλία σε τέσσερις σκακιέρες για να πανηγυρίσει την νίκη και την άνοδο που τελικά ήρθε από τον αρχηγό της ομάδας Γιάννη Λίτσα. Μία ακόμη νίκη σημείωσε η Γεωργίτση, ενώ δεν τα κατάφεραν οι Σαγκριώτης και Καψωμενάκης και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 5.0-2.5.

Τα αποτελέσματα του αγώνα:
Λίτσας – Μπουμπούλης 0.5-0.5
Σαγκριώτης – Σαντοριναίος 0-1
Κοντόπουλος – Τρουμπούνης 1-0
Καψωμενάκης – Κεφαλληνός 0-1
Γκούλιος – Θάνος 1-0
Γεωργίτση – Ρήγου 1-0
Πιλάλης – Τσιριμώκος Α. 1-0 (α.α.)
Εμμανουηλίδης – Τσιριμώκος Ν. 0.5-0.5

Μετά το τέλος του αγώνα, ο έφορος του τμήματος Μιχάλης Πρεβενιός δήλωσε στο aek.gr: «Ξεκινήσαμε δειλά το Νοέμβριο του 2019 την ανασύσταση του τμήματος, στηριζόμενοι σε ανθρώπους που ήταν πρώτα ΑΕΚτζήδες και μετά σκακιστές. Μετά από μία άνοδο και δύο περίπου χρόνια παγκόσμιας απραξίας, ήρθε και η φετινή επιτυχία για να μας γεμίσει χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον. Τα τρία αυτά χρόνια, η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει μια ερασιτεχνική ομάδα πρότυπο, που στηρίζεται αποκλειστικά στην αγάπη των παικτών της και βέβαια στην συνεχή στήριξη του Συλλόγου. Ελπίζουμε πως θα μεγαλώσουμε κι άλλο μέσα στα επόμενα χρόνια. Για τον αγώνα με το ΑΚ Ζωγράφου, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειδικά το Γιώργο Σαγκριώτη, που ήρθε από Πάτρα να αγωνισθεί ανήμερα της ονομαστικής του εορτής».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ