ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

ΑΕΚΑΡΑ – ΟΜΑΔΑΡΑ ΣΤΟΥΣ «4» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!


Μυθική πρόκριση κόντρα στην Παρτιζάν, στην ουδέτερη έδρα της Βουλγαρίας, πανηγύρισε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε στις 4 καλύτερες ομάδες του EHF European Cup. Οι «κιτρινόμαυροι» αν και ηττήθηκαν με 24-19 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, επικράτησαν στα πέναλτι με 7-6 και με συνολικό σκορ 30-26 σε συνδυασμό με τη νίκη με 27-22 στο πρώτο παιχνίδι «τσέκαραν» το εισιτήριο για τα Ημιτελικά! Όλοι οι παίκτες της «Ένωσης» τα έδωσαν όλα, δεν τα παράτησαν στιγμή και κατέκτησαν την πρόκριση για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσουν την Ίζβιντατς, από τη Βοσνία.

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και με τέρματα των Μάτιτς και Ντουάρτε προηγήθηκε με 0-1 και 1-3. Οι γηπεδούχοι σταδιακά βρήκαν επιθετικές ενέργειες, ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ πέρασαν μπροστά στο σκορ με 6-5. Ο Παναγιώτου έδωσε σημαντική επιθετική ανάσα στον «Δικέφαλο» για το 6-6, ενώ οι Λούλιτς και Σακό έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ (7-8). Η Παρτιζάν βγάζοντας δύο δύσκολες άμυνες, έφτασε στο 11-10 του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του β’ μέρους, οι Σέρβοι έκαναν το 12-10, αλλά ο Ντέβιες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μείωσε σε 12-11. Η Παρτιζάν ξέφυγε στο σκορ με 3 γκολ διαφορά (14-11, 15-12, 16-13), με την ΑΕΚ να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσει. Ο Παναγιώτου στο 42′ βρήκε δίχτυα, μειώνοντας σε 16-14, oι «ασπρόμαυροι» έκαναν το 17-14, ενώ ο Κουκουλάς σκόραρε εκ νέου για την ΑΕΚ (17-15, 43:24). Η Παρτιζάν με τρία διαδοχικά γκολ έφτασε στο 20-15, ισοφαρίζοντας για πρώτη φορά τη διαφορά του πρώτου αγώνα, αναγκάζοντας τον Φρεντερίκ Μπουζόν να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Τουρέ έκανε το 20-16, ενώ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ρίξει κι άλλο τη διαφορά, με την Παρτιζάν στην κόντρα να «γράφει» το 21-16 (48:26). Ο Τέπερ με σωτήρια επέμβαση διατήρησε τη διαφορά στα 5 γκολ και ο Τουρέ από το εξτρέμ μείωσε σε 21-17. Ο Ντάβιες για άλλη μία φορά δε λάθεψε από το πέναλτι για το 21-18, αλλά οι Σέρβοι βρήκαν τρία σερί τέρματα, για το 24-18, 5′ πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Σμιντ δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά ο Ντάβιες με ωραίο σουτ μείωσε σε 24-19. Ο Μάτιτς δεν κατάφερε να σκοράρει για να δώσει σκορ πρόκρισης στην ΑΕΚ, με τον Μπουζόν να καλεί τάιμ άουτ, 37″ πριν το φινάλε. Η «Ένωση» αστόχησε στην επίθεσή της, όμως έκλεψε μπάλα στα 3″, ο Σακό επιχείρησε ένα σουτ στην κενή εστία της αντίπαλης ομάδας, στο οποίο έγινε ξεκάθαρο φάουλ, το οποίο αυτομάτως είναι πέναλτι. Οι διαιτητές, ωστόσο, σφύριξαν το τέλος και έστειλαν το παιχνίδι στα πέναλτι.

Και οι δύο ομάδες στην πρώτη 5άδα των πέλαντι ήταν αλάνθαστες. Για την ΑΕΚ σκόραραν οι Ντάβιες, Αραμπατζής, Κεϊτά, Τουρέ και Μάτιτς, με τις δύο ομάδες να περνούν στην φάση των νοκ άουτ πέναλτι. Ο Ντάβιες έκανε το 5-6, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν. Ο Αραμπατζής σκόραρε για δεύτερη φορά, με τον Τέπερ να πραγματοποιεί μία σπουδαία επέμβαση που έστειλε την ΑΕΚ στις 4 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης!!!

Παρτιζάν – ΑΕΚ 30-26 (κ.α. 24-19, πεν. 6-7)
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Άρσενιτς, Βάσιτς, Τσρνόγκλαβατς 10, Σότιτς 2, Βούγιοβιτς 1, Μπαριακτάροβιτς 1, Κόταρ , Ζέτσεβιτς 7, Μίτσιτς 2, Πέτροβιτς, Ραντοΐκοβιτς, Χεϊνταριράντ, Ζόριτς, Αντγιέλοβιτς 4, Κόρτσοβιτς 2, Κοβάσεβιτς 1.
ΑΕΚ (Φρεντερίκ Μπουζόν): Αραμπατζής 4, Μάτιτς 2, Ντουάρτε 1, Βλαστός 1, Σμιντ, Κεϊτά 2, Παναγιώτου 2, Ζεντί, Τέπερ, Λούλιτς 2, Κουκουλάς 1, Ντέβιες 5, Τουρέ 3, Μπορεγκάρ, Σουκιέλοβιτς, Σακό 2, Σμιντ 1.
Δίλεπτες: 3-3. Πέναλτι: 7/9-9/9.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΑΕΚ - Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως
Επισκόπηση Πολιτικής Απορρήτου

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας και τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τις επιλογές σας για τα cookies χρησιμοποιώντας τις καρτέλες στο αριστερό μέρος.