ΝΕΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

Στο Group B και με Γκόρνικ Ζάμπρζε, Κρίενς Λουκέρνη και τον νικητή του Ίσταντς-Αννόβερο, οι Πρωταθλητές!


Ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ομίλων του EHF European League, όπου πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη. Η «Ένωση», η οποία αγωνίστηκε στην εν λόγω διοργάνωση τη σεζόν 2021/22, επιστρέφει ούσα πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Έτσι, η ΑΕΚ κληρώθηκε στο Group B, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τις Γκόρνικ Ζάμπρζε (Πολωνία), Κρίενς Λουκέρνη (Ελβετία) και τον νικητή του ζευγαριού Ίσταντς (Σουηδία)-Αννόβερο (Γερμανία).

Προκρίνονται στους 16 οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, που μεταφέρουν τους βαθμούς από τους μεταξύ τους αγώνες, και διαμορφώνονται οι εξής όμιλοι:

  • οι δύο πρώτες  ομάδες των ομίλων A και B θα σχηματίσουν το Main Round Group 1.
  • οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων C και D θα σχηματίσουν το Main Round Group 2.
  • οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων E και F θα σχηματίσουν το Main Round Group 3.
  • οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων G και H θα σχηματίσουν το Main Round Group 4.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες από την EHF.

Θυμίζουμε πως στο νέο φορμάτ της διοργάνωσης προβλέπεται πως οι 32 ομάδες θα αγωνιστούν σε 8 ομίλους χωρισμένους σε 4 ομάδες. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στον κύριο γύρο, όπου εκεί χωρίζονται ξανά σε 4 ομίλους των 4 ομάδων. Οι πρώτες των ομίλων προκρίνονται απευθείας στους προημιτελικούς, ενώ οι ομάδες που κατατάσσονται στη δεύτερη και στην τρίτη θέση παίζουν play-off, σε εντός και εκτός έδρας αγώνες.

Μετά τους προημιτελικούς, οι τέσσερις καλύτερες ομάδες προκρίνονται στο Final 4, που είναι προγραμματισμένο για τις 25/26 Μαΐου του 2024.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ