BOWLING eSports ΑΚΑΔΗΜΙΑ BOWLING ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΛΕΪ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠ. ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΑΛΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΝΕΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΡΑΓΚΜΠΙ ΛΙΓΚ ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙ ΣΤΙΒΟΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

2022-2023: Μια σεζόν γεμάτη Κούπες, γεμάτη Επιτυχίες, γεμάτη ΑΕΚ!


Γεμάτη κούπες, μετάλλια και διακρίσεις, ήταν η αγωνιστική περίοδος 2022-23 για τα τμήματα της Μάνας ΑΕΚ.

Πέραν της κατάκτησης της κορυφής στο Ποδόσφαιρο, παράλληλα με την επιστροφή στο σπίτι μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, όλα τα τμήματα του Συλλόγου κυριάρχησαν, πέτυχαν σπουδαία επιτεύγματα και γέμισαν υπερηφάνεια τους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους της ΑΕΚ σε όλο τον πλανήτη.

Άλλωστε αυτές οι επιτυχίες έχουν το ονοματεπώνυμο κάθε φίλου της ΑΕΚ, που στήριξε τους αθλητές και τις αθλήτριες, τα παιδιά των Ακαδημιών και τους προπονητές, με την αγορά της «ΚΑΡΤΑΣ ΦΙΛΟΥ ΑΕΚ» που αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη στήριξης στο Σύλλογο, μαζί φυσικά με την παθιασμένη στήριξη σε κάθε γήπεδο, όπου χτύπησε η καρδιά της ΑΕΚ μας.

Η ανδρική ομάδα χάντμπολ επέστρεψε στο θρόνο της. Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας, με 3-2 νίκες επί του Ολυμπιακού στους τελικούς της Handball Premier!

Επιστροφή στους τίτλους όμως είχαμε και για τη γυναικεία ομάδα Βόλεϊ μετά το 2012, καθώς τα κορίτσια μας, κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας στο F4 που διεξήχθη στην Άρτα! Επικρατώντας στον Ημιτελικό του ΠΑΟΚ και στον Τελικό του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Γιουνούς Οτσάλ απέδειξε τη δυναμική της, κατακτώντας ένα πολύ σημαντικό τίτλο κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους.

Κούπα έφερε στο Σύλλογο και η ανδρική ομάδα Futsal. Οι παίκτες του Άγγελου Εμμανουηλίδη έφτασαν στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και επιστρέφοντας από την… κόλαση, ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-2 σε 3-2 στην παράταση και πρόσθεσαν άλλο ένα τρόπαιο στη Συλλογή τους.

Την κυριαρχία της επιβεβαίωσε όλη τη χρονιά και η γυναικεία ομάδα Futsal. Οι κοριτσάρες της ΑΕΚ, αφού αρχικά το Σεπτέμβριο σήκωσαν το Σούπερ Καπ, κατέκτησαν στη συνέχεια το Πρωτάθλημα Ελλάδας και στο τέλος (21/06) στέφθηκαν και Κυπελλούχες Ελλάδας, νικώντας τον Παναθηναϊκό σε έναν συγκλονιστικό τελικό.

Στους τίτλους επέστρεψε και η ομάδα Ράγκμπι Λιγκ της ΑΕΚ! Μετά το 2019 και ενώ μεσολάβησε και η πανδημία που ακύρωσε πολλές διοργανώσεις, οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ελλάδας και παράλληλα κέρδισαν τη συμμετοχή τους στη Βαλκανική Λίγκα.

Ιστορική… κούπα και στα eSports, όπου στο πρώτο επίσημο Κύπελλο της ΕΠΟ, ο αθλητής της ΑΕΚ, Θάνος Κράγκαρης κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας μάλιστα στο μεγάλο Τελικό του Παναθηναϊκού!

Την κυριαρχία της απέδειξε και στο Bowling η ΑΕΚ! Οι «κιτρινόμαυροι», όχι μόνο κατέκτησαν το τρίτο διαδοχικό Πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά παράλληλα πρώτευσαν σε όλες τις κατηγορίες, όπως δυάδες και τριάδες.

Όμως, η ΑΕΚ δεν έχει μόνο κούπες σε επίπεδο Ανδρών και Γυναικών. Τα τμήματα των αγωνιστικών τμημάτων των Ακαδημιών μας, απέδειξαν ότι η «Ένωση», εκτός από σπουδαίο παρόν, έχει και λαμπρό μέλλον.

Στο Χάντμπολ, οι Νεάνιδες αναδείχθηκαν Πρωταθλήτριες Ελλάδας, ενώ νωρίτερα είχαν κατακτήσει και τον τίτλο της ΕΣΧΑ!

Η Ακαδημία Βόλεϊ της ΑΕΚ γέμισε μετάλλια! Η Κ21 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην ΕΣΠΑΑΑ, «τσεκάροντας» το εισιτήριο για τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Με σπουδαίες εμφανίσεις προκρίθηκε στο F4 όπου αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια Ελλάδας, γεμίζοντας χαμόγελα όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου. Την 2η θέση κατέκτησε η Κ17 στην ΕΣΠΑΑΑ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18. Στα κορίτσια, η Κ20 έφτασε στο F4 της ΕΣΠΑΑΑ, όπου κατετάγη 4η.

H Aκαδημία Futsal απέδειξε για ποιο λόγο θεωρείται η κορυφαία της χώρας. Από το Σεπτέμβριο, η Κ18 κατέκτησε το Σούπερ Καπ, ενώ πριν λίγες μέρες στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας. Το Πρωτάθλημα της Κ13 κατέκτησαν τα «αετόπουλα» μας, ενώ η Κ10 αναδείχθηκε Κυπελλούχος.

Τη συνεχή ανοδική της πορεία συνέχισε η Ακαδημία Πυγμαχίας του Συλλόγου. Οι Έφηβοι, όχι μόνο κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά παράλληλα ανέδειξαν την ΑΕΚ, Πολυνίκη Σύλλογο της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ ήρθε για να μείνει και στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση όπου αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλαδας στο Ελεύθερο Ομαδικό στις Νεάνιδες, αλλά και στο Τεχνικό Ομαδικό Οπεν στην ίδια κατηγορία.

Σε όλα αυτά αξίζουν να επισημανθούν και οι δύο κούπες που πρόσθεσε το τμήμα Vintage Volley στην τροπαιοθήκη του Συλλόγου. Οι «κιτρινόμαυρες» κατέκτησαν την κορυφή αήττητες, τόσο στην ΕΣΠΕΔΑ, όσο και στην ΕΣΠΑΑΑ κρατώντας ψηλά τη σημαία της ΑΕΚ!

Επίσης, είχαμε τις ανόδους στην κορυφαία κατηγορία, τόσο στο γυναικείο ποδόσφαιρο, όσο και στο βόλεϊ ανδρών, κατακτώντας μάλιστα και τα δύο τμήματα, το πρωτάθλημα στην κατηγορία τους, αλλά και την άνοδο του σκακιστικού τμήματος στις Εθνικές Κατηγορίες.

Όμως, οι επιτυχίες ήρθαν και σε ατομικό επίπεδο από τους αθλητές μας. Επιτυχίες γεμάτες… κούπες και μετάλλια!

Η ΑΕΚ είναι ο μοναδικός Σύλλογος της χώρας που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει στις τάξεις της, τους Πρωταθλητές Ελλάδας, σε Ξιφασκία Ανδρών (Παναγιώτης Κοντοειδής), Επ. Αντισφαίριση Γυναικών (Ιωάννα Γερασιμάτου), Επ. Αντισφαίριση Νέων Ανδρών (Ιάκωβος Αϊβατίδης), Bowling Ανδρών (Βαγγέλης Κριζίνης), 60μ. με εμπόδια Γυναικών (Αναΐς Καραγιάννη), Cyclo Cross Εφήβων (Στράτος Μανωλίδης)!

Σε όλα αυτά μπορούν να προστεθούν τα αναρίθμητα μετάλλια όλων των κατηγοριών (Ανδρών, Γυναικών, Μάστερς, Ακαδημιών) σε Ποδηλασία, Ξιφασκία, Πυγμαχία, Επ. Αντισφαίριση, Κολύμβηση όπου σε κάθε διοργάνωση, ο Σύλλογος κυριαρχούσε!

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ συνεχίζει την πορεία της, όπως προβλέπει το καταστατικό της ίδρυσης της, οι Αρχές και οι Αξίες της. Όμως παράλληλα αποδεικνύει τη δυναμική της, που μαζί με τον κόσμο της και το μεσαίο γράμμα του ονόματός της, την ΕΝΩΣΗ, είναι ικανή, όχι μόνο να φτάσει στην κορυφή, αλλά και να διατηρηθεί σε αυτή! Προχωράμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΕΝΩΣΙΣ-ΑΕΚ!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ