ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΝΕΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα CycloCross!


Tο πρώτο αγωνιστικό διήμερο της Ποδηλασίας στη χώρα μας διεξήχθη στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και η επιτυχία του ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι συμμετοχές των αθλητών έφτασαν τις 211 και τις 2 ημέρες. Η άψογη διοργάνωση από την ΑΕΚ και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, αναγνωρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες, τους αθλητές, τους συνοδούς και φυσικά το φίλαθλο κοινό.

Το Σάββατο (28/01) διεξήχθη η 1η σειρά αγώνων ΜΤΒ XCC της ΕΕΟΠ με 149 ποδηλάτες, 21 Άνδρες, 6 Γυναίκες, 40 Παίδες, 7 Κορασίδες, 54 Μάστερς Άνδρες, 3 Μάστερς Γυναίκες, 16 Εφήβυος και 2 Νεάνιδες. Οι ποδηλάτες της ΑΕΚ κάνανε αισθητή την παρουσία τους με τη 2η Θέση του Στράτου Μανωλίδη και την 7η του Κωνσταντίνου Ντέρου στους Έφηβους, την 4η θέση του Νίκου Γεωργιάδη και την 11η του Κυριάκου Πανούλα στους Άνδρες, την 8η θέση του Αντώνη Παπαδόπουλου στους Παίδες και την 28η του Δημήτρη Κατσικώστα στους Μάστερς.

Την Κυριακή (29/01) διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα CycloCross 2023 με τη συμμετοχή 62 ποδηλατών, 22 Ανδρών, 26 Μάστερς Ανδρών, 8 Εφήβων, 3 Γυναικών και 3 Νεανίδων. Μαζί με τον Πρωταθλητή μας Στράτο Μανωλίδη που διέπρεψε «διαλύοντας» τον ανταγωνισμό, ο Κωνσταντίνος Ντέρος πλασαρίστηκε στην 5η θέση. Στους Μάστερς σπουδαίο αγώνα έκανε ο Ρωμύλος Καραβέζης και κατέλαβε την 10η θέση, ενώ ο Πρωταθλητής μας το 2022 Νίκος Γεωργιάδης εγκατέλειψε λόγω τεχνικού προβλήματος.

Οι μεγάλοι συντελεστές της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία GATSOULIS και οι χορηγοί μας «NatureTech-PowerPro» Διατροφικές Αθλητικές Μπάρες και το ελαστικά ποδηλάτων «CONTINENTAL TYRES».

Η ΑΕΚ ευχαριστεί το Δήμο Νέας Φιλαδελφείας για την παραχώρηση του Άλσους, τη βοήθειά του σε τεχνικό υλικό, φύλακες κ.α.

Φυσικά, το Άλσος παραδόθηκε ξανά προς χρήση στους πολίτες σε αρίστη κατάσταση, διότι δεν αποκαταστάθηκε μόνο από τους ρύπους των αγώνων, αλλά και από οτιδήποτε άλλο βρέθηκε.

Μεγάλη προσφορά και συμμετοχή όλο το Σαββατοκύριακο, καθώς και στην κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο το βράδυ, είχε όλη η διοικητική ομάδα που πλαισιώνει τον Έφορο, Στέφανος Γατσούλη: Άρης Καραγεωργίου, Θανάσης Καλύβης, Χρήστος Μαυροθαλασσίτης και οι προπονητές: Βασίλης Γιαννιώσης, Λευτέρης Παπουτσάς, Ιβάν Μαυροθαλασσίτης.

Ευχαριστούμε επίσης τον Διευθυντή της εταιρείας GATSOULIS, κ. Φίλιππο Δέλλιο, για την προσφορά του στον σχεδιασμό και την τεχνική επιμέλεια της πίστας, που ήταν διαφορετικός για κάθε αγώνα, καθώς και στην κα. Γιώτα Τσιμπόγλου για τη συνεχή της βοήθεια.

Ευχαριστούμε τον Αλυτάρχη των αγώνων κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και τους συνεργάτες του υπαλλήλους της Ομοσπονδίας, για την εξαιρετική συνεργασία με τους υπευθύνους του Ποδηλατικού τμήματος.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές της ομάδας μας που βοήθησαν από την θέση των κριτών με την πολύτιμη εμπειρία τους, με πρωταγωνιστή τον παλαίμαχο αθλητή μας Διονύση Πλατσάκη.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα CycloCross 2023 παρακολούθησε ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, αναπληρωτής Ειδικός Γραμματέας της ΕΟΕ, ο οποίος απόλαυσε την αγωνιστική δράση και μίλησε σχετικά για την Διοργάνωση, αλλά και για την πολύτιμη συγκομιδή πόντων από τους αθλητές & αθλήτριες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2024.

Τον αγώνα παρακολούθησαν εκτός των άλλων, οι Σαμπρίνα Τβιςς, Γ.Γ. της ΕΟΠ, και ο ταμίας της και πρόεδρος του ΠΓΣ Λάρισας, κ. Σάββας Τσοπούρογλου.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού μας είναι στις 26 Μαρτίου με τη διεξαγωγή του 8ου σιρκουί δρόμου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ