ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

97 ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ!


97 χρόνια συμπληρώνονται από εκείνη τη βραδιά, της 13ης Απριλίου του 1924, που στο πατάρι του καταστήματος των αδελφών Αιμίλιου και Μενέλαου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου, στην οδό Βερανζέρου 24, επιφανείς Κωνσταντινουπολίτες παράγοντες συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν την ίδρυση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως.

Στην ιδρυτική εκείνη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Σπανούδης, o Aιμίλιος Ιωνάς, ο Μενέλαος Ιωνάς, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο Μενέλαος Καροτσιέρης, ο Τιμολέων Τάγαρης, ο Μίλτος Ιερεμιάδης και ο Στέφανος Κεχαγιάς.

Το έμβλημα αποφασίστηκε να είναι ο Δικέφαλος Αετός, το μεγαλείο, η δόξα και η περηφάνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που στέκει άγρυπνος φρουρός κοιτώντας Ανατολή και Δύση, και τα χρώματα το κίτρινο, που συμβολίζει την ελπίδα, και το μαύρο, για το πένθος για όλους όσους χάθηκαν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Η ΑΕΚ έπαιρνε σάρκα και οστά, χωρίς όμως να αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν ιδρύεται ένα αθλητικό σωματείο, αλλά μία κοιτίδα πολιτισμού, μία Ιδέα που ακουμπά στην τρισχιλιετή παρουσία του ελληνισμού στην Πόλη, την Μικρά Ασία, τον Πόντο.

Μέσα σε 97 χρόνια η ΑΕΚ αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος Σύλλογος του Ελληνισμού με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, συνεχείς κοινωνικές δράσεις και σπουδαία συμβολή των μελών, παραγόντων και αθλητών της σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα και γιγαντώθηκε σε δημοφιλία με τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες, τα τρόπαια και τις διεθνείς κατακτήσεις της, αναδεικνύοντας κάποιους από τους σημαντικότερους αθλητές στην ιστορία και δημιουργώντας εκατομμύρια φίλους σε όλη την υφήλιο.

97 χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει, όμως το ήθος, οι αξίες, η φλόγα της Πόλης είναι πιο ισχυρές από ποτέ!

Χρόνια πολλά ΑΕΚΑΡΑ!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ