ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΕΚ και SolidarityNow μαζί!


Η ΑΕΚ πιστή στις καταβολές και την καταγωγή της, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με το SolidarityNow.

Η ΑΕΚ, γνωστή και ως “Μάνα όλων των Προσφύγων”, και το SolidarityNow, που έχει ως στόχο την υποστήριξη των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις, θα πορευτούν μαζί για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην κοινωνική και αθλητική ζωή της χώρας μέσα από καινοτόμες κοινωνικές δράσεις.

Οι δύο πλευρές με κοινό όραμα τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και αποτελεσματικής συνεργασίας για την από κοινού οργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως και λοιπών εκδηλώσεων και δράσεων, με ωφελούμενους πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες, μεταναστευτικές κοινότητες, και άλλες ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, συμφώνησαν στην υλοποίηση σειράς δράσεων.

Μεταξύ των διαφόρων δράσεων, στις Ακαδημίες και τα Τμήματα της ΑΕΚ, θα ενταχθούν ανήλικα και ενήλικα προσφυγόπουλα με σκοπό την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, ενώ διάφορες άλλες πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον.

Η συνεργασία επικυρώθηκε και τυπικά από τη Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow, κα. Αντιγόνη Λυμπεράκη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Αλέξη Αλεξίου, που υπέγραψαν και σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας.

Το “παρών” στη συνάντηση έδωσαν ακόμη η Υπεύθυνη Ανεύρεσης Πόρων του SolidarityNow, κα. Δήμητρα Παναγή, το μέλος του προγράμματος στέγασης του SolidarityNow, κ. Νικόδημος Maina Kinyoya, και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Πάλης, κ. Μπάμπης Καλτσίδης, για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Η Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow, κα. Αντιγόνη Λυμπεράκη, δήλωσε: “Σήμερα, στο SolidarityNow ξεκινάμε μια σπουδαία συνεργασία με τον ιστορικό Σύλλογο της ΑΕΚ. Η ομάδα αυτή έχοντας η ίδια προσφυγική καταγωγή, αντιλαμβάνεται καλά τη σημασία και την αξία της ένταξης ανθρώπων, που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, στην κοινωνία μας. Για εμάς στο SolidarityNow, η κοινωνική ένταξη είναι κάτι περισσότερο από γνώσεις και να βρει κανείς εργασία. Ο αθλητισμός οικοδομεί πνεύμα συνεργασίας, αυτοπεποίθησης αλλά και πειθαρχίας, χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να διεκδικήσουν δυναμικά τη ζωή τους“.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, κ. Αλέξης Αλεξίου, με τη σειρά του δήλωσε: “Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για το Σωματείο μας, γιατί επιστεγάζεται και τυπικά η έναρξη της συνεργασίας μας με το SolidarityNow, με ένα μοναδικό σκοπό. Τη συνδρομή μας στην ενταξιακή διαδικασία των προσφύγων που φιλοξενούνται στην χώρα μας μέσω του αθλητισμού. Ο Δικέφαλος ανοίγει τα φτερά του ακόμη περισσότερο, αγκαλιάζει τα προσφυγόπουλα και πετάει μαζί τους για την υλοποίηση των κοινών μας στόχων. Όχι άλλη προσφυγιά, ένταξη στη νέα πατρίδα με σεβασμό στον άνθρωπο και το δικαίωμα του να ζήσει με πλήρη δικαιώματα παρά τη διαφορετικότητα στη φυλή, τη γλώσσα, την κουλτούρα, αλλά και με σεβασμό στον πολιτισμό, τις αρχές και τις αξίες της νέας πατρίδας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την κυρία Λυμπεράκη για τη ζεστασιά με την οποία μας υποδέχθηκε και το σεβασμό που επέδειξε απέναντι στο Σωματείο μας και κυρίως για την μεγάλη συμβολή της στην έναρξη της συνεργασίας αυτής. Είμαστε βέβαιοι ότι η κοινή δράση μας με το SolidarityNow, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Οι αξίες και τα ιδανικά του Σωματείου μας, αποτυπώνονται πλέον ακόμη εντονότερα σε δράσεις ανθρωπισμού και πολιτισμού, με προφανή αποτελέσματα. Στόχος μας, μέσα από αθλητικές δραστηριότητες του Σωματείου μας, μέσα από μαθήματα της ιστορίας και πολιτισμού του Σωματείου, και μέσα από κοινές ενταξιακές κοινωνικές δράσεις να παρέχουμε στα προσφυγόπουλα τα εφόδια για την ομαλή ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία, αλλά και να μεταλαμπαδεύσουμε σε αυτά τις αξίες και τα ιδανικά του σωματείου μας, που έχουν να κάνουν με την ισότητα, την ανθρώπινη αξία και το ευ αγωνίζεσθαι.

Τέλος θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία και στους άμεσους συνεργάτες για την έναρξη αυτού του Εγχειρήματος, το φίλο Νικόδημο από το SolidarityNow, αλλά και τον προσωπικό μου φίλο Μπάμπη Καλτσίδη, ενωσίτη, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πάλης, με μεγάλη πορεία στον αθλητισμό και ακόμη μεγαλύτερη δράση σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης, που αποτελεί και το βασικό γρανάζι της ΑΕΚ στην υλοποίηση του εγχειρήματος, φυσικά με τη βοήθεια όλων μας“.

Το SolidarityNow ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2013 με στόχο να βοηθήσει τους πληθυσμούς που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Από το 2013 μέχρι σήμερα η οργάνωση πέτυχε να στηρίξει και να βοηθήσει μέσα από τις δράσεις και τα προγράμματά της, περισσότερους από 300.000 ευάλωτους συνανθρώπους μας. Περισσότεροι από 64.000 άνθρωποι -Έλληνες, πρόσφυγες, μετανάστες- ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες τα Κέντρα Αλληλεγγύης μας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η οργάνωση προσέφερε στέγη και υποστήριξη σε περισσότερους από 7.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Διοργάνωσε 5.900 εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ 2.000 μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Στους στρατηγικούς συνεργάτες του οργανισμού περιλαμβάνονται: OSF, UNHCR, UNICEF, EEA Grants, ΙΟΜ κ.ά.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ