ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άγγελος Εμμανουηλίδης και Αντώνης Μάνος στο aek.gr!


Η ΑΕΚ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Futsal και επέστρεψε στην κορυφή μετά το 2020. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία για μία ομάδα που κατέκτησε τους δύο από τους τρεις τίτλους που διεκδίκησε, ενώ και σε αυτόν που απώλεσε έφτασε ως τον Τελικό.

Μετά το τέλος του 4ου Τελικού και της τρίτης νίκης επί του ΑΣΕ Δούκα, ο προπονητής της ομάδας, Άγγελος Εμμανουηλίδης, και ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Μάνος, μίλησαν στο aek.gr!

Aναλυτικά όσα δήλωσαν:

ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

-Κόουτς, πρώτα από όλα συγχαρητήρια. Η ΑΕΚ επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού futsal, ύστερα από 3 χρόνια. Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα;

«Τεράστια χαρά για την επιτυχία μας. Καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, το οποίο τόσο πολύ θέλαμε και κάθε χρόνο χάναμε στο τέλος. Νομίζω ότι φέτος ήταν πραγματικά η χρονιά μας. Από την αρχή της προετοιμασίας φάνηκε ότι κάτι διαφορετικό θα γίνει φέτος. Στελεχώθηκε σωστά η ομάδα, σε όλα τα επίπεδα, και η Διοίκηση επένδυσε σε αυτή. Η χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο με την κατάκτηση του Super Cup. Χάσαμε, δυστυχώς, το κύπελλο στην παράταση, αλλά καταφέραμε επάξια να κατακτήσουμε τον βασικό μας στόχο το πρωτάθλημα. Και αυτή την στιγμή πετάμε από την χαρά μας. Εδώ θέλω να τονίσω ότι η φετινή επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και των προηγούμενων ετών. Ο βασικός κορμός της ομάδας είναι μαζί σχεδόν 5 χρόνια. Και με τις κατάλληλες προσθήκες και την βελτίωση και την ωριμότητα κάποιων παικτών φτάσαμε σε αυτήν την τεράστια επιτυχία. Αξίζουν πραγματικά πάρα πολλά μπράβο στους παίκτες μου».

-Σε πολλά παιχνίδια, αλλά και στον 4ο Τελικό, η ομάδα ανέτρεψε εις βάρος της σκορ. Είναι τελικά στοιχείο της ομάδας να μην τα παρατάει ποτέ;

«Νομίζω ότι ο όρκος που δώσαμε το καλοκαίρι ότι φέτος θα πετύχουμε, μας έκανε να το πιστεύουμε τόσο πολύ και πάντα να ανατρέπουμε το εις βάρος μας σκορ. Η ομάδα είχε μέταλλο και το έδειχνε σε κάθε ματς».

-Με την κατάκτηση του τίτλου, η ΑΕΚ επιστρέφει και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕΚ για αυτήν την προοπτική;

«Οι στόχοι της ΑΕΚ σαφώς και είναι μια ευρωπαϊκή προκριση από το preliminary στο main round του UEFA Futsal Champions League».

-Ακόμα και χθες που η ποδοσφαιρική ομάδα έδινε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα, υπήρξαν φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο Δαΐς. Ένα μήνυμα για τον κόσμο της ομάδας που στέκεται στο πλευρό σας;

«Ο κοσμος πάντα είναι βαρόμετρο για εμάς. Τον θελουμε κοντά μας, να μας στηρίζει και να παίζουμε και για αυτόν. Να είναι ο εκτός παίκτης μας. Ελπίζω να διοργανώσουμε στην Ελλάδα τον όμιλο του Champions League και να μας στηρίξει από κοντά».

-Υπάρχει κάποιο μυστικό της επιτυχίας;

«Η φετινή επιτυχία είναι πραγματικά επιτυχία ομαδική. Διοίκηση, προπονητικό team και παίκτες όλοι μαζί πετύχαμε. Οι παίκτες έβγαλαν τον καλύτερό τους εαυτό και τα κατάφεραν πανάξια. Όταν ξεκινήσαμε 7 Αυγούστου προετοιμασία δώσαμε μια υπόσχεση και δεν παρεκκλίναμε λεπτό από το πλάνο. Οι ήττες μας έδεσαν και μας έκαναν πιο δυνατούς. Ο ένας στήριξε τον άλλον και στα δύσκολα ήμασταν πραγματικά ενωμένοι. Ειλικρινά από τους 15 παίκτες δεν περίσσεψε κανείς και ένα μυστικό της επιτυχίας ήταν αυτο: ότι όλοι προσέφεραν. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους συνεργάτες μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τόσα πολλά. Τον γενικό αρχηγό του τμήματος, τον κ. Σταμούλη, που από τον Νοέμβριο που ήρθε κοντά μας έφερε άλλον αέρα στην ομάδα και έλυνε όλα τα προβλήματα. Τον γυμναστή, τον κ. Σαρελάκο, για την εκπληκτική δουλειά του. Τον φυσικοθεραπευτή, τον κ. Παπαϊωάννου, που ήταν πάντα δίπλα στους παίκτες και φρόντιζε για την υγεία τους και την ήρεμη δύναμη, τον φροντιστή μας, τον κ. Σιώμο, που η βοήθεια του ήταν τεράστια».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΟΣ

-Αντώνη συγχαρητήρια! Πως νιώθετε ως πρωταθλητές;

«Επιτέλους κατακτήσαμε τον στόχο μας που δεν ήταν άλλος από το πρωτάθλημα. Είμαστε πια πρωταθλητές! Μετά από μια σεζόν με αρκετές δυσκολίες για εμάς αλλά και από μια σειρά ετών με αποτυχημένες προσπάθειες να φέρουμε την ομάδα στην κορυφή, κατορθώσαμε να στεφθούμε πρωταθλητές».

-Τη σειρά με τον Δούκα, πως την ζήσατε;

«Ήταν μια δύσκολη σειρά αγώνων, στην οποία θεωρώ πως φανήκαμε ανώτεροι και δίκαια φτάσαμε στις τρεις νίκες και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν ανάγκη για εμάς να επιστρέψουμε στην κορυφή και είμαι πολύ χαρούμενος που το καταφέραμε. Η ομάδα αυτή κατόρθωσε να υπερνικήσει πολλά εμπόδια μέχρι να φτάσει εδώ. Τα δύσκολα μας έκαναν πιο δυνατούς, μας συσπείρωσαν, μας έκαναν οικογένεια και αυτό είναι μοναδικό».

-Τέλος, που θες να πεις το δικό σου «ευχαριστώ»;

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, τον προπονητή, το επιτελείο, αλλά και στους δικούς μας ανθρώπους για την υπομονή και τη στήριξή τους».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ