ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ

Αήττητη άνοδος για την ΑΕΚ!


Με 7.5-0.5 επικράτησε η ΑΕΚ του ΟΠΑ Χολαργού εκτός έδρα για την 9η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας Αττικής και όχι μόνο κατέκτησε την άνοδο στην Α’ Κατηγορία, αλλά το πέτυχε μόνο με νίκες! Το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου που αναγεννήθηκε προ 2 ετών, πέτυχε τον πρώτο στόχο που έχει τεθεί από το ξεκίνημα, δείχνοντας ότι πορεύεται προς τον σωστό δρόμο, παράλληλα με τη συνεχή ανάπτυξη των Ακαδημιών.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τους Λίτσα, Καψωμενάκη, Πέτσα, Φουφόπουλο, Χατζηνικολάου, Βραϊμάκη, Τραπάλη και Τσαγκά, σημειώνοντας 7 νίκες και 1 ισοπαλία.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Team Manager του τμήματος Μιχάλης Πρεβενιός δήλωσε στο aek.gr: «Κάναμε το πρώτο βήμα από τα πολλά που έχουμε μπροστά μας σαν σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο, ο οποίος στο ξεκίνημα της νέας εποχής του τμήματος δεν ήταν δεδομένος και καθόλου εύκολος. Αγωνιστικά φτάσαμε στην άνοδο, αλλά συνολικά έχουμε κάνει πολλά βήματα. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη του τμήματος ειδικά μέσω των Ακαδημιών μας. Συνεχίζουμε βήμα-βήμα για να μεγαλώσουμε το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ».

Ο Υπεύθυνος Ακαδημιών και Ανάπτυξης του τμήματος, Γιάννης Λίτσας, σχολίασε στο aek.gr: «Ξεκινήσαμε το 2019 να αναγεννήσουμε από τις στάχτες του το τμήμα σκακιού της ΑΕΚ. Βρήκαμε αρωγούς στην προσπάθεια μας τη Διοίκηση του Συλλόγου, τους παλιούς μας αδερφούς και τους νέους που έσπευσαν να αγκαλιάσουν και να βοηθήσουν την ομάδα μας. Πέρσι και φέτος στο σκάκι δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από το να σηκώσουμε την φανέλα με το Δικέφαλο, τα επόμενα βήματα είναι να βρούμε νέους ανθρώπους που θα βάλουν την καρδιά τους πίσω από αυτόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Αντρέα από Κύπρο, Πάολο από Λευκαδα και Γιώργο από Πάτρα που ερχόντουσαν ιδίοις εξόδοις για να αγωνιστούν με την ομάδα. Και θα ήθελα να αφιερώσω το πρωτάθλημα στον Μητσάρωβ από Θεσσαλονίκη και τον Άγγελο από Φλώρινα που μας δίνουν την δύναμη».

Ο σκακιστής Γιάννης Βραϊμάκης δήλωσε με τη σειρά του στο aek.gr: «Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 1,5 χρόνο, ολοκληρώθηκε επιτυχώς σήμερα. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα της Β2 Τοπικής κατηγορίας, ένα στόχο που αρχικά φαινόταν μακρινός και δύσκολος. Το σημαντικότερο όμως που κατακτήσαμε, είναι ότι γίναμε μια παρέα. Συνεχίζουμε έτσι, δεμένοι για να για να φτάσουμε την ομάδα ακόμα ψηλότερα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τα οποία ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στις απαιτήσεις των αγώνων».

ΟΠΑ Χολαργού – ΑΕΚ 0.5-7.5
Μάρτεν – Λίτσας 0-1
Παπανικολάου – Καψωμενάκης 0-1
Γεωργιάδης – Πέτσας 0-1
Παπασημακόπουλος Σ. – Φουφόπουλος 0.5-0.5
Παπασημακόπουλος Δ. – Χατζηνικολάου 0-1
Κούρκουλος – Βραϊμάκης 0-1
Σεντουξή – Τραπάλη 0-1
Παρασκευουλάκος – Τσαγκάς 0-1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ