ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ακύρωση Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων 2020-21


Γνωστή έγινε η απόφαση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με την οποία ακυρώνονται όλα τα διασυλλογικά πρωταθλήματα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Η απόφαση πάρθηκε μετά από απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής, ενώ όπως έγινε γνωστό τη σεζόν 2021-22, τα Πρωταθλήματα θα έχουν την ίδια μορφή, δηλαδή θα σχηματιστούν ξανά όμιλοι σε εθνικές κατηγορίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.:
Την απόφαση να ακυρώσει όλα τα διασυλλογικά πρωταθλήματα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 πήρε χτες βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ήταν εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής, με βάση τη συνεχιζόμενη καραντίνα και την έλλειψη πια των απαραίτητων χρονικών περιθωρίων κι επικυρώθηκε στη διαδικτυακή συνεδρίαση της διοίκησης. Η πρόθεση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είναι να πραγματοποιήσει τα ηλικιακά Πανελλήνια πρωταθλήματα (σε ομαδικά και ατομικά αλλά χωρίς προκριματικές φάσεις), αρκεί βέβαια να δρομολογηθούν οι ευχάριστες εξελίξεις μετά το Πάσχα και να ανοίξει πάλι η αθλητική δραστηριότητα γύρω στα μέσα Μαΐου. Σε αυτή την περίπτωση το πλάνο είναι να επαναρχίσουν οι αγώνες μετά τα μέσα Ιουνίου με πρώτη διοργάνωση το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων. Ο πρώτος σχεδιασμός, που είχε κάνει η ομοσπονδία μέσα στην περίοδο της καραντίνας, δεν βρήκε έδαφος να προχωρήσει κι όλος ο κόσμος του αθλήματος ελπίζει να καταστεί έστω τώρα δυνατή η επανεκκίνηση ώστε να μη χαθεί εντελώς η χρονιά.

Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουν και οι εμπεριστατωμένες προτάσεις της διοίκησης στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο για το άθλημα, που έστειλε πρόσφατα.

Επιγραμματικά οι αποφάσεις του Δ.Σ.:

Ακυρώνονται τα διασυλλογικά πρωταθλήματα 2020-2021. Την περίοδο 2021-2022 θα έχουν την ίδια μορφή, δηλαδή θα σχηματιστούν ξανά όμιλοι σε εθνικές κατηγορίες.

Διεξαγωγή Πανελληνίων πρωταθλημάτων, εφόσον επαναρχίσουν οι προπονήσεις στα σωματεία μέχρι τα μέσα Μαΐου. Μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο το Πανελλήνιο της μεγάλης κατηγορίας.

Σχεδιασμός να γίνουν:

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων από την Παρασκευή 18 έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων από την Παρασκευή 25 μέχρι τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων.Από την Παρασκευή 9 μέχρι τη Δευτέρα 12 Ιουλίου

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών πηγαίνει για τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 του μήνα.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ