ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΑΕΚ ενημερώνει ότι σήμερα 11/2, έστειλε ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ προς την ΕΟΠΕ και την ΚΕΔ για τα παιχνίδια του γυναικείου βόλεϊ, ΑΕΚ-Θέτιδα για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ΠΑΟ-ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ έχει υποστεί πολλές φορές αδικίες από διαιτητικά σφάλματα, τα οποία ωστόσο, τα έχει θεωρήσει ανθρώπινα και δεν έχει προχωρήσει σε κανενός είδους αντίδραση. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι, κάνουν λάθη, αβλεψίες, δεχόμαστε ότι μπορεί να βρεθούν και σε κακή μέρα. Όπως όμως η ΑΕΚ σέβεται το ανθρώπινο λάθος, έτσι και απαιτεί και η ίδια σεβασμό από τους διαιτητές, καθώς και να αποδεικνύουν ότι τα λάθη τους είναι ανθρώπινα. Στα προαναφερθέντα παιχνίδια, έγιναν εξόφθαλμα και προκλητικά λάθη εις βάρος της ομάδας μας, που έκριναν τον νικητή ενός σετ και ως εκ τούτου, αλλοίωσαν εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα, αφού στέρησαν από την ΑΕΚ να διεκδικήσει τη νίκη, έστω μέσω του τάι μπρέικ. Και στις δύο περιπτώσεις, κοινός συντελεστής ήταν η ίδια διαιτητής.

Στον αγώνα με την Θέτιδα, σε πεντακάθαρη φάση στον πιο καθοριστικό πόντο του δεύτερου σετ, “μετέτρεψε” το άουτ που υπέδειξε η επόπτρια και που φάνηκε και με γυμνό μάτι σε “μέσα” και έτσι αντί να γίνει το 2-0 σετ υπέρ της ΑΕΚ, έγινε το 1-1. Πρόκειται για μια φάση που έγινε μπροστά στα μάτια της επόπτριας, που αμέσως υπέδειξε σωστά το άουτ. Άγνωστο για ποιο λόγο, πήρε επάνω της, την ευθύνη η διαιτητής και υπέδειξε “μέσα”. Το βίντεο του αγώνα, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το ΑΕΚ TV, είναι φυσικά στη διάθεση της ΕΟΠΕ και της ΚΕΔ. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ στην αρχηγό της ΑΕΚ στο τέλος του αγώνα, να υπογράψει στο φύλλο αγώνα, την υποσημείωση με την επιφύλαξή της για τη συγκεκριμένη φάση!

Στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟ, κι ενώ το σκορ στο πρώτο σετ ήταν 21-23 υπέρ της ΑΕΚ, η αθλήτριά μας, Σοφία Κοσμά, κέρδισε μπλοκ άουτ για το 21-24, όμως η ίδια διαιτητής (ως δεύτερη), καταλόγισε φιλέ στην αθλήτρια της ΑΕΚ και υπέδειξε στον πρώτο διαιτητή να μετρήσει τον πόντο υπέρ του ΠΑΟ! Η ΑΕΚ ζήτησε έλεγχο VAR, αλλά και πάλι η δεύτερη διαιτητής πήγε να το ελέγξει και επιβεβαίωσε τη δική της λανθασμένη απόφαση, καταλογίζοντας παράβαση επειδή η άκρη των μαλλιών της Κοσμά, ακούμπησε στο φιλέ!!!

Η ΑΕΚ έδωσε το εν λόγω βίντεο στη διάθεση της ΕΟΠΕ και της ΚΕΔ, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι κανένα σημείο του σώματος της αθλήτριας της ΑΕΚ δεν άγγιξε το φιλέ, αντίθετα με την αθλήτρια του ΠΑΟ που το ακούμπησε με το πρόσωπό της. Η δικαιολόγηση του σφυρίγματος ότι τα ανεμίζοντα μαλλιά της Κοσμά ακούμπησαν το φιλέ, μας προκαλεί πραγματικά θυμηδία και εννοείται ότι προσκρούει στον Κανονισμό.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ καταγγέλει τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης διαιτητού ως προκλητικά μεροληπτική εις βάρος μας και ζητάει την άμεση παρέμβαση της ΚΕΔ. Και φυσικά ζητάει την εξαίρεσή της από όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ εις το διηνεκές.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ