ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΑΕΚ, με πλείστες θυσίες, συνέπεια και σταθερό διοικητικό πλαίσιο, έχει επενδύσει πολλά στο χάντμπολ, όχι απλά και μόνο για τη συλλογική της επιτυχία, αλλά συνολικά για την αναβάθμιση του αθλήματος, την προβολή του και την διαφήμιση του ελληνικού χάντμπολ, του οποίου αποτελεί πρεσβευτή διεθνώς. Έχουμε πετύχει πολλά εντός και εκτός συνόρων, όπως θα παραδεχτεί κάθε καλόπιστος, δίχως δισταγμό. Είναι αυτονόητο επομένως, να απαιτούμε τον ανάλογο σεβασμό και ισονομία, από όλους τους παράγοντες του αθλήματος.

Αποστολή των διαιτητών είναι να σφυρίζουν και να κρίνουν αντικειμενικά στους αγώνες. Για μια ακόμα φορά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με το δίδυμο των κ.κ Πατιού και Τσιάνα. Συγκεκριμένα, στον αγώνα μας με τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη 9/11/22 στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ελλάδα, προέβησαν σε προκλητικώς εξόφθαλμα και κρίσιμα λάθη εις βάρος της ΑΕΚ, που οδήγησαν σε πεντακάθαρη αλλοίωση του αποτελέσματος, και αφαίρεσαν από την ομάδα μας τη νίκη.

Το συγκεκριμένο διαιτητικό ζευγάρι, για πολλοστή φορά, υπέπεσε σε ανεξήγητα -για την εμπειρία του- λάθη, όλως συμπτωματικά και πάλι εις βάρος της ομάδας μας, με αποκορύφωμα δύο ακατανόητες και προκλητικές αποφάσεις. Αυτή στο 59:46, που αλλοίωσε στην κυριολεξία το αποτέλεσμα, τη στιγμή που η ομάδα μας προηγείται (23-24) και είχε την κατοχή της μπάλας, καταλόγισαν ανύπαρκτα βήματα στον Τσιτόμπι, γεγονός που επέτρεψε στον αντίπαλο να ισοφαρίσει σε 24-24, που ήταν και το τελικό σκορ. Προηγουμένως, με το σκορ ισόπαλο 19-19, στο 50:27, προς έκπληξη όλων, εφηύραν δίλεπτη αποβολή στον αθλητή μας Ηλιόπουλο και πέναλτι εις βάρος της ΑΕΚ, σε μια φάση που ακόμα και οι αντίπαλοι μας αιφνιδιάστηκαν με το συγκεκριμένο σφύριγμα!
Κι όλα αυτά χωρίς να αναφερθούμε στη διαχείριση του παθητικού παιχνιδιού και τον πειθαρχικό έλεγχο κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και τις αποφάσεις των παρατηρητών σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Εύλογα λοιπόν, θεωρούμε μεροληπτική και εις βάρος μας τη συγκεκριμένη διαιτησία.

Ειλικρινά, νιώθουμε οργή, γιατί η έλλειψη σεβασμού και ισονομίας, και η αδιαφορία στην καλή πίστη του συλλόγου μας, είναι προφανής και προκλητική από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς της διαιτησίας. Η οργή μας αυτή είναι ακόμα πιο έντονη, όταν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, με τον ίδιο αντίπαλο στο γήπεδο μας, υποστήκαμε τα ίδια από το συγκεκριμένο διαιτητικό δίδυμο, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούμε έντονα με επιστολή μας στην ΚΕΔ/ΟΧΕ, ζητώντας την εξαίρεση τους από τους αγώνες της ομάδας μας. Θυμίζουμε ότι η ΚΕΔ/ΟΧΕ, για αυτόν τον αγώνα, τιμώρησε το συγκεκριμένο διαιτητικό δίδυμο, για την πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Προϊόντος του χρόνου, και στο πλαίσιο της καλής πίστης, αποδεχτήκαμε, τον ορισμό του συγκεκριμένου ζευγαριού στους αγώνες της ομάδας μας, προκειμένου να συμβάλλουμε στην όσο το δυνατόν ομαλότερη τέλεση των αγώνων του πρωταθλήματος. Φαίνεται ότι η καλή πρόθεση, υπήρξε μόνο από την πλευρά μας. Όμως ως εδώ!!!

Επειδή τα επαναλαμβανόμενα και απολύτως στοχευμένα λάθη των κ.κ Πατιού και Τσιάνα εις βάρος της ομάδας μας, υπερβαίνουν την υπόνοια μεροληψίας, πολύ περισσότερο στην περίπτωση που αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα, όπως τώρα, καλούμε δημόσια την ΚΕΔ/ΟΧΕ, εκτός του πειθαρχικού ελέγχου των κ.κ Πατιού και Τσιάνα, να τους εξαιρούν εφεξής, από όλους τους αγώνες της ομάδας μας.

Οι σύλλογοι, προσπαθούν με μεγάλες οικονομικές θυσίες να σηκώσουν το άθλημα ψηλότερα και να του δώσουν τη θέση που του αξίζει, σε ενα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα. Για να συμβεί αυτό, η ανάγκη για αμερόληπτη και αντικειμενική διαιτησία και η εξασφάλιση της αντικειμενικής κρίσης των διαιτητών και παρατηρητών στους αγώνες, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!!!


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ