ΝΕΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανασκόπηση 2018-Ξιφασκία: Η κορυφή τους ανήκει!


Το τμήμα ξιφασκίας της ΑΕΚ, την χρονιά που μας πέρασε έκανε υπερήφανο όλο τον κόσμο της ομάδας. Τα “κιτρινόμαυρα” σπαθιά, με εντυπωσιακές εμφανίσεις σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και διεθνείς παρουσίες ανάγκασαν Ελλάδα και Ευρώπη να υποκλιθούν. Μάλιστα, το 2018 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ίσως και η κορυφαία χρονιά στην ιστορία του τμήματος.

Μεγαλύτερες στιγμές, φυσικά, ήταν τα Πρωταθλήματα Ελλάδος Σπάθης που κατέκτησαν Άνδρες και Γυναίκες, προσθέτοντας άλλους δύο τίτλους στην τροπαιοθήκη του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, οι Γυναίκες έφτασαν στον 7ο σερί τίτλο, επεκτείνοντας την δυναστεία τους και αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι αποτελούν την κορυφαία ομάδα στη χώρα.

Ωστόσο, το… εντυπωσιακό ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι Άνδρες, που σήκωσαν το τρόπαιο του Πρωταθλητή για πρώτη φορά στην ιστορία. Η ΑΕΚ με αυτόν τον τρόπο πραγματοποίησε το “νταμπλ” και το τμήμα ξιφασκίας έγραψε για άλλη μία φορά ιστορία.

Φυσικά, οι επιτυχίες δεν έμειναν εκεί. Η ΑΕΚ κατέκτησε τους τίτλους και στις κατηγορίες Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών με το “4×4” να αναγκάζει άπαντες να… υποκλιθούν.

Στην ομαδική κατηγορία οι Έφηβοι της ΑΕΚ κατέλαβαν την 7η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων, δείχνοντας για άλλη μία φορά εξαιρετικό πρόσωπο σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Στα ατομικά, δίχως αμφιβολία, κορυφαίες στιγμές υπήρξαν η και η 8η θέση που κατέκτησε η Δώρα Γκουντούρα στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αντίστοιχα. Οι δύο επιτυχίες της κορυφαίας Ελληνίδας ξιφομάχου, τίμησαν όχι μόνο τον “Δικέφαλο”, αλλά και την Ελλάδα. Ακόμα, κατέλαβε την 5η θέση στους Μεσογειακούς αγώνες.

Η Δώρα Γκουντούρα, δεν έμεινε όμως μόνο στις εκτός συνόρων επιτυχίες. Η 21χρονη αθλήτρια αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κατακτώντας άλλο ένα χρυσό μετάλλιο.

Από εκεί και έπειτα, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν στα κορίτσια η Βασιλική Θεοδόση (2 χρυσά-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων και ατομικό Κύπελλο Ελλάδος Παγκορασίδων) και η Αθηναΐς Μαυρικάκη (1 χρυσό-ατομικό Κύπελλο Ελλάδος Νεανίδων) και στα αγόρια ο Παναγιώτης Κοντοειδής (2 χρυσά-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και ατομικό Κύπελλο Ελλάδος Εφήβων).

Το τμήμα ξιφασκίας με τις εντός και εκτός συνόρων επιτυχίες του δόξασε τα χρώματα και το έμβλημα του Συλλόγου και έδωσε αμέτρητες χαρές στους φίλους της ομάδας. Με τα μετάλλια να τους δίνουν επιπρόσθετο κίνητρο, οι αθλητές και οι άνθρωποι του τμήματος ονειρεύονται ακόμα περισσότερες κορυφές. Και είναι βέβαιο ότι θα τις κατακτήσουν

χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτρια μας Θεοδώρα Γκουντούρα


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ