ΝΕΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Απόλυτοι κυρίαρχοι οι νέοι!


Νέες επιτυχίες για τους αθλητές της ΑΕΚ περιλάμβανε το κύπελλο Νέων Ανδρών-Γυναικών Ξιφασκίας που διεξήχθη την Κυριακή (25/11) στο ΟΑΚΑ.

Στα αγόρια, ο “Δικέφαλος” πέτυχε το απόλυτο με 4/4 μετάλλια αποδεικνύοντας ότι και σε αυτήν την κατηγορία αποτελεί τον κυρίαρχο του αθλήματος. Συγκεκριμένα, 1ος αναδείχθηκε ο Νίκος Φραγκοζίδης, που αναμετρήθηκε στον Τελικό με τον Κωνσταντίνο Καραγιώργο, επικρατώντας του με 15-11 σε έναν εξαιρετικό αγώνα. Στην 3η θέση βρέθηκαν οι Παναγιώτης Κοντοειδής και Αληφράγκης Μιχάλης, ολοκληρώνοντας έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος το 4/4 στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τα υπόλοιπα πλασαρίσματα στους Νέους Άνδρες ήταν: Λάβας Γιωργος9ος, Βιδάλης Απόστολος 18ος, Αληφράγκης Σταύρος19ος, Κωνσταντίνου Γιώργος30ος, σε σύνολο 31 αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Στα κορίτσια, μία ανάσα από τα μετάλλια βρέθηκαν η Μποϊδάνη Λυδία (), η Γαζεπίδη Μαριλένα () και η Μαυρικάκη Αθηαναΐς (). Δυστυχώς για τις τρεις μας αθλήτριες, ηττήθηκαν στα προημιτελικά χάνοντας έτσι τη ζώνη των μεταλλίων για πολύ λίγο. Τα υπόλοιπα πλασαρίσματα στις Νέες Γυναίκες ήταν: Θεοδόση Βασιλική 14η και Βλάχου Φαίη 24η, σε σύνολο 27 αθλητριών από όλη την Ελλάδα.

Στο πλευρό των αθλητών και αθλητριών μας βρισκόταν ο προπονητής του τμήματος, κ. Δελενίκας Θανάσης, ο οποίος δήλωσε στο aek.gr: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των αθλητών μου. Στα αγόρια πήγαν ολα τέλεια. Τα κορίτσια πρέπει να είναι περισσότερο συγκεντρωμένα, γιατί το αποτέλεσμα τις αδικεί πολύ και πρέπει να παλέψουν στους επόμενους αγώνες να πάρουν αυτό που πραγματικά αξιζουν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να κορυφωσουμε στα πανελλήνια πρωταθλήματα που ξεκινάνε τον Ιανουάριο“.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ