ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δήλωση του Προέδρου της ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου


Η 13η Απριλίου αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες τόσο σε αθλητικό, όσο και σε πολιτισμικό και κοινωνικό επίπεδο για την Ελλάδα. Η συμπλήρωση 95 χρόνων από την ίδρυση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως αποτελεί την επισφράγιση της δυναμικής των ανθρώπων με αξίες. Όταν πριν από σχεδόν έναν αιώνα ένα σύνολο ανθρώπων, που βίωσε τις τραγικότερες στιγμές του ελληνισμού στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, δημιουργούσε τον αθλητικό Σύλλογο με έμβλημα τον Δικέφαλο Αετό, κανείς δεν φανταζόταν ότι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι δημιουργούσαν την πιο όμορφη ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και την κοιτίδα όλων των αξιών και ιδεών της τρισχιλιετούς παρουσίας του ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη και την Μικρά Ασία.

Στο σήμερα, η ΑΕΚ βιώνει μια εξαιρετική περίοδο της ιστορίας της, έχοντας αφήσει πίσω τα δύσκολα και έχοντας θέσει τις βάσεις για ακόμη καλύτερες και σημαντικότερες μέρες. Όπως ακριβώς έκαναν οι πρόγονοί μας που αντεπεξήλθαν των τραγικών συνεπειών της καραστροφης και της προσφυγιάς και δημιούργησαν το Σύλλογο και μας μεταλαμπάδευσαν την φλόγα της Πόλης και του ελληνισμού της Ανατολής.

Με την καθημερινή προσπάθεια όλων μας, την εγγύηση των ηγετικών προσωπικοτήτων που δεσπόζουν στην σύγχρονη οικογένεια της ΑΕΚ μας, αλλά και την προσφορά πολλών ακόμη σπουδαίων ενωσιτών, κυρίως όμως με τη συμπαράσταση του μεγαλειώδους ενωσίτικου κόσμου, η ΑΕΚ μεγαλουργεί σε όλα τα τμήματα και ετοιμάζει τα σπίτια της.

Παράλληλα, δημιουργούμε όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα και επιδιώκουμε να εισφέρουμε αθλητες με ήθος και αρχές στην κοινωνία, μένοντας πιστοί στον ιδρυτικό καταστατικό σκοπό του 1924 και την φράση “η διάδοση του φίλαθλου αισθήματος στη νεολαία για την διάπλαση όλκιμων σωμάτων, θαρραλέων ψυχών, ευγενικών χαρακτήρων, ικανών για την εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς την πατρίδα την κοινωνία και την οικογένεια“.

Πλέον, όλοι μαζί στεκόμαστε στο πλευρό της ΑΕΚ και ατενίζουμε με σιγουριά τη συμπλήρωση του σχεδόν ενός αιώνα ζωής, αλλά και το μέλλον του Συλλόγου στο διηνεκές.

Χρόνια σου Πολλά ΑΕΚάρα μας!!!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ