ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Δημιουργία τμήματος Ρυθμικής Γυμναστικής!


Ένας ζωντανός οργανισμός συνεχώς βελτιώνεται, αναπτύσσεται, μεγαλώνει. Όταν μιλάμε για την κοιτίδα του αθλητισμού και πολιτισμού της Πόλης, την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, η δημιουργία νέων τμημάτων με στόχο να επιτευχθεί “…η διάδοσις της γυμναστικής και του φιλάθλου αισθήματος παρά τη νεολαία…”, όπως αναφέρεται στο πρώτο ιστορικό καταστατικό του Συλλόγου το 1924, αποτελεί αυτοσκοπό.

Έτσι, με υπερηφάνεια η ΑΕΚ ανακοινώνει τη δημιουργία τμήματος Ρυθμικής Γυμναστικής το οποίο και θα λειτουργεί τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο ενηλίκων, όσο και σε επίπεδο Ακαδημιών. Η Ρυθμική Γυμναστική είναι Ολυμπιακό άθλημα το οποίο συνδυάζει το μπαλέτο, το χορό και τη γυμναστική. Υπάρχει το ατομικό και το ομαδικό (ανσάμπλ) αγώνισμα, ενώ τα βασικά όργανα είναι η μπάλα, οι κορίνες, το σχοινάκι, το στεφάνι και οι κορδέλες. Φυσικά, στο τμήμα της ΑΕΚ υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής τόσο στο ατομικό όσο και στο ομαδικό αγώνισμα. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο τμήμα, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση σύντομα.

Διοικητικός Υπεύθυνος και χρηματοδότης του τμήματος αναλαμβάνει ο κ. Σπύρος Σταύρου, επιχειρηματίας και ένθερμος “Ενωσίτης” που δε λείπει ποτέ από τις κερκίδες όλων των ομάδων του Συλλόγου.

Προπονήτρια και υπεύθυνη αγωνιστικού τμήματος και Ακαδημιών αναλαμβάνει η Αναστασία Κοζμά. Η 21χρονη σπουδαία αθλήτρια και προπονήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής, ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα από τα 7 της χρόνια, ενώ στην καριέρα της έχει κατακτήσει μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Παράλληλα, υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας, αγωνιζόμενη στο World Challenge Cup στο Πεζάρο της Ιταλίας και στο Διεθνές Μίτινγκ της Καλαμάτας, τιμώντας τη “γαλανόλευκη”. Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται με την προπονητική, σπουδάζοντας ταυτόχρονα στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, ενώ υπήρξε προπονήτρια στο Σύλλογο Αθλοκίνηση Χαλανδρίου.

Η προπονήτρια του τμήματος, Αναστασία Κοζμά, δήλωσε στο aek.gr για το ιστορικό ξεκίνημα: “Είμαι πολύ χαρούμενη και υπερήφανη που ανήκω στην οικογένεια της ΑΕΚ. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα έχω πολύ όρεξη για δουλειά. Νιώθω χρέος μου να μεταδώσω στα νέα παιδιά τη μοναδικότητα αυτού του αθλήματος“.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ