Φόρμα Οικονομικής Ενίσχυσης ΑΕΚ


Φίλοι και φίλες της ΑΕΚ,

Τα τελευταία χρόνια, το Σωματείο μας κατάφερε πάρα πολλά. Παρά τις άσχημες οικονομικές συγκυρίες των τελευταίων ετών, κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες και να λύσουμε πολλά προβλήματα που είχαν σωρευτεί από το παρελθόν. Παράλληλα προσπαθήσαμε και πετύχαμε κάθε αγωνιστική περίοδος που κλείνει, το Σωματείο μας να μην χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε προπονητές, αθλητές, γήπεδα, προμηθευτές, πιστωτές.

Καταφέραμε να δημιουργήσουμε Πρότυπες Ακαδημίες, να αναδείξουμε πρωταθλητές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, να φτιάξουμε σύγχρονα γυμναστήρια για τους αθλητές μας, να φέρουμε την ΑΕΚ στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού με διαδοχικές επιτυχίες. Ιδρύσαμε νέα τμήματα, αλλά και τμήματα ΑμεΑ.

Δυστυχώς μόνο ένας πραγματικά απρόβλεπτος παράγοντας, όπως η πανδημία του κορονοϊού, θα μπορούσε να πλήξει το Σωματείο μας, αλλά και συνολικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οι συγκεκριμένες πηγές εσόδων, στις οποίες ουσιαστικά βασιζόταν το Σωματείο μας για να μπορεί να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις οικονομικές του υποχρεώσεις, ήταν τα έσοδα από το ποσοστό των διαρκείας και από τα έσοδα των αγώνων των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της ΠΑΕ και της ΚΑΕ ΑΕΚ, οι χορηγίες σε χρήμα και σε είδος και η Κάρτα Φίλου.
Η φετινή σεζόν έκλεισε με αναστολή λειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, με διακοπή των διοργανώσεων.

Η νέα σεζόν 2020-2021 ανοίγει με τις ίδιες και ακόμη πιο δύσκολες προϋποθέσεις, με δυσεύρετη τη στήριξη από χορηγίες, χωρίς έσοδα από διαρκείας και εισιτήρια από ΠΑΕ και ΚΑΕ, και είναι άγνωστο αν και πότε επιστρέψει κόσμος στα γήπεδα. Φυσικά ούτε λόγος για βοήθεια από την Πολιτεία ή τις Ομοσπονδίες.

Την ίδια στιγμή, έχουμε την ιερή υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας, στους αθλητές των Ακαδημιών μας, στις ομάδες και κυρίως απέναντι στην Ιστορία και στις Αξίες του Σωματείου μας, να συνεχίσουμε το έργο μας.

Αυτή τη φορά όμως, η ανάγκη για οικονομική βοήθεια από τον κόσμο της ΑΕΚ, είναι επιτακτική, είναι ουσιώδης. Είναι σημαντική για να μην διαταραχθεί η κανονικότητα που θέλουμε να ξαναέρθει και να μην ξαναχαθεί, είναι σημαντική για να μην πληγωθεί η ψυχολογία των αθλητών μας, είναι σημαντική για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τους προπονητές και να ανταποκριθούμε στα λειτουργικά έξοδα των γυμναστηρίων και των Ακαδημιών μας, είναι σημαντική για την κάλυψη όλων των αναγκών των αθλητών ΑμεΑ του Σωματείου μας, είναι σημαντική για όλα μας τα τμήματα.

Πλέον, απευθυνόμαστε σε κάθε φίλο της ΑΕΚ και ζητούμε την οποιαδήποτε βοήθειά του με την κατάθεση οποιουδήποτε ποσού μπορεί να διαθέσει από το περίσσευμά του, για να βοηθήσει όπως μπορεί το Σωματείο μας.

Με την συμπλήρωση της σχετικής φόρμας, μπορεί όποιος επιθυμεί να δηλώσει το όνομα του και το ποσό, με το οποίο θα ενισχύσει τη Μάνα ΑΕΚ, καθώς και το σκοπό της ενίσχυσης (για ποιο ή ποια αθλήματα, για την ΑΕΚ ΑμεΑ ή γενικά χωρίς συγκεκριμένο λόγο). Στην ίδια φόρμα, δηλώνεται η επιθυμία του φίλου της ΑΕΚ να κρατήσει την ανωνυμία του ή να δημοσιευθεί η προσφορά του.

Για λόγους πλήρους διαφάνειας, τα ποσά που θα καταβάλλονται θα εμφανίζονται καθημερινά στον ειδικό μετρητή του ποσού που μαζεύεται, κάθε σχετικό καταθετήριο έγγραφο με σχετική απόδειξη θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στον καταθέτη και το σύνολο των σχετικών εγγράφων θα συνοδεύουν τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις.

Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων για την οικονομική ενίσχυση στο Σωματείο που αγαπάμε.

Εκ μέρους της Διοίκησης του Σωματείου

Αλέξανδρος Αλεξίου
Πρόεδρος

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία που σας ζητούνται και το ποσό ενίσχυσης που επιθυμείτε: