ΝΕΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δύο μετάλλια στο Κύπελλο Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών


Με δύο μετάλλια ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Κύπελλο Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών το τμήμα Ξιφασκίας που διεξήχθη την Κυριακή (08/12) στην ομοσπονδιακή αίθουσα Ξιφασκίας του ΟΑΚΑ. Με τον Θανάση Δελενίκα να κοουτσάρει από τον πάγκο μαεστρικά, Παναγιώτης Κοντοειδής και Αθηναΐς Μαυρικάκη ανέβηκαν στο βάθρο.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κοντοειδής προκρίθηκε στους “16” άνευ αγώνα, όπου επικράτησε του Νίκου Χατζόπουλου (Απόλλων Βριλησσίων) με 15-3. Στους “8” έγινε… “εμφύλιος”, καθώς τέθηκε αντιμέτωπος με τον επίσης αθλητή της ΑΕΚ, Κωνσταντίνο Καραγιώργο (απέκλεισε . Μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα, ο Κοντοειδής προκρίθηκε στον ημιτελικό με σκορ 15-11. Εκεί κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Δημήτρη Μαρτίνο (Απόλλων Βριλησσίων), τον οποίο απέκλεισε με 15-5. Στο μεγάλο τελικό απέναντί του βρέθηκε ο Άγγελος Πάγκαλος (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα). Μετά από μία μεγάλη και με φοβερό θέαμα αναμέτρηση, ο Κοντοειδής ηττήθηκε με 11-15 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Στις υπόλοιπες συμμετοχές των Νέων Ανδρών, ο Κωνσταντίνος Καραγιώργος πριν αποκλειστεί από τον “ασημένιο” Παναγιώτη Κοντοειδή, άφησε εκτός τους Μαρκέλλο Χατζόπουλο (Απόλλων Βριλησσίων) και Θανάση Ευτυχιάδη (Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα) και κατέλαβε συνολικά την 7η θέση. Ο Μιχάλης Αληφράγκης ηττήθηκε στους “32” από τον Νίκο Χατζόπουλο (Απόλλων Βριλησσίων) και πλασαρίστηκε στην 16η θέση, ενώ ο Σταύρος Αληφράγκης αποκλείστηκε στον ίδιο γύρο από τον Παναγιώτη Μανεσιώτη (Ηλυσιακός ΑΟ) και κατετάγη 21ος.

Στις Νέες Γυναίκες, η Αθηναΐς Μαυρικάκη με τη σειρά της, πέρασε στους “16” άνευ αγώνα, ενώ υπερπήδησε το εμπόδιο της Αθηνάς Χρονάκη (ΓΕ Ηρακλείου) με 15-10. Στα προημιτελικά, αντιμετώπισε την Αρτέμιδα-Καρολίνα Χριστέα και με 15-8 “έκλεισε” θέση για τους “4”. Εκεί αντιμετώπισε την Κωνσταντίνα Κεφαλά (Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα) και μετά από μία απίστευτη αναμέτρηση ηττήθηκε στο νήμα με 15-14, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τέλος, η Δανάη Ψωφάκη αποκλείστηκε στη Φάση των “32” από την Άννα Γερονίκου (Βικτώρια Αθηνών) με 15-11 και κατετάγη 21η.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ