ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ

Επαναδραστηριοποίηση τμήματος Σκάκι!


Η διοίκηση της ΑΕΚ στοχεύει στη συνεχή ανάπτυξη του Συλλόγου και την καλλιέργεια όσο το δυνατόν περισσότερων αθλημάτων κάτω από τις φτερούγες του Δικέφαλου Αετού. Έτσι, ανακοινώνεται η επαναδραστηριοποίηση του τμήματος Σκάκι που στο παρελθόν σημείωσε σημαντικές επιτυχίες και πλέον στοχεύει στην κορυφή.

Στα πλαίσια της επιστροφής του Συλλόγου στα σκακιστικά δρώμενα, πραγματοποιήθηκε εναρκτήριο εσωτερικό τουρνουά το τριήμερο 22-24/11 στο Εντευκτήριο της ομάδας, με Διευθύντρια Αγώνων την κ. Παναγιώτα Μαρτζάνη και με διαιτητή τον FA κ. Ιωάννη Λίτσα.

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τη συμμετοχή 12 αθλητών σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα χαράς, αλλά και συγκίνησης.

Νικητής αναδείχθηκε ο κ. Τάσος Φουφόπουλος με 4,5 β., δεύτερος στη γενική κατάταξη ο κ. Γιάννης Βραϊμάκης και τρίτος ο κ. Μιχάλης Πρεβενιός. Πρώτη γυναίκα ήταν η Σοφία Σωφρόνη.

Έφορος του τμήματος αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Πρεβενιός, Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και την Πληροφορική. Είναι ενεργός σκακιστής από το 1984, κάτοχος τίτλου Υποψήφιου Μαίτρ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) και Διεθνής Διαιτητής FIDE (Fédération Internationale des Échecs – Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού), κάτοχος τίτλου FIDE IA – A’. Καθηγητής Διαιτησίας της FIDE και της Ε.Σ.Ο., μέλος της επιτροπής Fair Play της FIDE και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Σ.Ο και έχει διαιτητεύσει σε Ολυμπιάδες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σκακιού, ενώ κατέχει και τους τίτλους Εκπαιδευτή σκακιού FIDE Instructor της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και Διεθνή Διοργανωτή σκακιού.

Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Ακαδημιών του τμήματος αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Λίτσας, εκ των κορυφαίων ανθρώπων του σκακιστικού χώρου, Υποψήφιος Μαίτρ και κάτοχος τίτλου FIDE Arbiter.

Η αγωνιστική ομάδα θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις τον προσεχή Ιανουάριο.

Φυσικά, εκτός της αγωνιστικής ομάδας θα λειτουργήσει και Ακαδημία Σκάκι. Η ΑΕΚ καλεί όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το πνευματικό άθλημα του Σκάκι από τους κορυφαίους παίκτες της χώρας και να φορέσουν την “κιτρινόμαυρη” φανέλα, να εγγραφούν άμεσα στην Ακαδημία του Συλλόγου.

Το τμήμα θα λειτουργήσει σε νέες εγκαταστάσεις στην οδό Δεκελείας 125 & Σκρα 2, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα στεγαστούν και τα τμήματα Ακαδημιών και Υποδομών και Διδασκαλίας σε επίπεδα Αρχαρίων και Προχωρημένων.

Λειτουργικός για τέλεση αγώνων και τουρνουά, αλλά και για τμήματα εκμάθησης σκακιού, παραμένει και ο χώρος της οδού Θ. Σοφούλη & Στρ. Παπάγου 109, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τουρνουά, ο έφορος κ. Μιχάλης Πρεβενιός, μεταξύ άλλων δήλωσε στο aek.gr: “Μετά από μακρόχρονη απουσία της από τα σκακιστικά δρώμενα, η ΑΕΚ, επιστρέφει δυναμικά στον σκακιστικό χώρο. Τα εύσημα για την πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει να αποδοθούν στον Πρόεδρο της ΑΕΚ, κ. Αλέξη Αλεξίου, στον Γενικό Αρχηγό, κ. Νίκο Δευτεραίο, καθώς και σε ομάδα παλαιών και νέων σκακιστών της ΑΕΚ, που αποφάσισαν το νέο ξεκίνημα. Ευελπιστούμε σε μια νέα δυναμική αρχή, έχοντας ως κινητήρια δύναμη την αγάπη μας για την ΑΕΚ και το άθλημα του ερασιτεχνικού σκακιού, πάντα με την αρωγή της Μάνας ΑΕΚ“.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Γραφεία ΑΕΚ (Φωκών 9 Νέα Φιλαδέλφεια)
Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00 – 20:00, Παρασκευή 09:00 – 18:00
Τηλέφωνο: 210-2584582
Mail: academies@aek.gr, info@aek.gr
Υπεύθυνη Γραμματείας Τμήματος: κ. Πία Μαρτζάνη
Έφορος Σκακιστικού Τμήματος: κ. Μιχάλης Πρεβενιός
Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Ακαδημιών: κ. Ιωάννης Λίτσας

Η ΑΕΚ επέστρεψε και στο Σκάκι! Εσύ θα λείπεις;


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ