ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ι. Χαλδαίος: “Τα άτομα με αναπηρία ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας”


Ο αθλητής της ομάδας Μπάσκετ με Αμαξίδιο της ΑΕΚ, Ιωάννης Χαλδαίος, έγραψε ένα εξαιρετικό άρθρο στο site sports3.gr, αναφερόμενος στα άτομα με αναπηρία.

Τα λόγια του διεθνή με την Εθνική μας ομάδα και τρίτου αρχηγού της “γαλανόλευκης” συγκλονίζουν και κάνουν για ακόμα μία φορά εμφανές τι είναι αυτό που επιθυμούν τα άτομα με αναπηρία: Να έχουν μία ζωή ίση με όλων!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο sports3.gr:
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με αναπηρία, είναι μια ημέρα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, στην κατανόηση και την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ το Δεκέμβριο του 1992.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει την αναπηρία ως ένα παγκόσμιο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προτεραιότητα ανάπτυξης.

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Τα άτομα με αναπηρία, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή ζωή, εφόσον η κοινωνία πολλές φορές δε λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, τις δυνατότητες και τις ειδικές τους ανάγκες.

Αναπηρία, πλέον θεωρείται το αποτέλεσμα της σχέσης των ικανοτήτων ενός ατόμου και των απαιτήσεων του περιβάλλοντος.

Τα άτομα αυτά βιώνουν συχνά το φαινόμενο του “Κοινωνικού Αποκλεισμού”. Αισθάνονται την περιθωριοποίηση και στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους.

Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας.

Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, αθλητική, οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας. Οι φορείς ΟΣΕΚΑ και Α.Ο.ΑΜΕΑ βοηθάνε με τη δράση τους να προωθήσουν αυτό το έργο!

*Ο Γιάννης Χαλδαίος (02/02/1980) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αθλητές μπάσκετ με αμαξίδιο, έχοντας φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣΚΑ και του Άτλαντα. Το παλμαρέ του κοσμούν 8 νταμπλ και συνολικά 10 Πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα Ελλάδος, ενώ παράλληλα είναι τρίτος αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, μέλος της οποίας είναι από το 2006. Με την Εθνική κατέκτησε την περασμένη αγωνιστική περίοδο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας στη Σόφια, ανεβάζοντας τη “γαλανόλευκη” στη Β’ Κατηγορία. Ακόμα, έχει αγωνιστεί και στην Εθνική Νέων, τη διετία 2004-2006. Είναι πλέον παίκτης της ΑΕΚ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ