ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η έκδοση της Λέσχης στα χέρια των τελειόφοιτων της Λεόντειου Σχολής Αθηνών


Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε τη Λεόντειο Σχολή Αθηνών. Ένα σχολείο που η ίδρυσή του συνδέεται με την Κωνσταντινούπολη των αρχών του προηγούμενου αιώνα, ενώ ο θεμέλιος λίθος του συγκεκριμένου κτιρίου στα Πατήσια τέθηκε το 1924 (!).

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση της Σχολής, συναντήσαμε τους μαθητές της Γ´ λυκείου, οι οποίοι σε αυτήν την τάξη μελετούν την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, και τους προσφέραμε το βιβλίο μας για την «Συμβολή των Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821» του συγγραφέα Θεοφάνη Μαλκίδη.

Οι νεαρές μαθήτριες και οι νεαροί μαθητές υποδέχθηκαν με γνήσιο ενδιαφέρον το βιβλίο που φωτίζει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας -άγνωστο σχετικά στο ευρύ κοινό- και ταυτόχρονα παρουσιάζει κειμήλια και έργα τέχνης της εποχής εκείνης από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας.

Πιστεύουμε ότι η επαφή των παιδιών με το βιβλίο, θα τα φέρει πιο κοντά στον Ελληνισμό της εγγύς Ανατολής, ο οποίος δεν μπόρεσε ποτέ να απελευθερωθεί από τον οθωμανικό ζυγό και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή δυστυχώς έσβησε, και θα συμβάλει στην καλύτερη αντίληψη της περιόδου της Εθνεγερσίας.

Ευχόμαστε από καρδιάς να είναι όλα τα παιδιά γερά, χαρούμενα και να επιτύχουν τους στόχους που επιλέγουν να θέσουν για τις σπουδές και τη ζωή τους.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ