ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ τίμησε την Γενοκτονία των Ποντίων


Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού της ΑΕΚ, επενδύοντας στο σταθερό προσανατολισμό αυτής της τεράστιας ομάδας να επανεγγράφει στη λαϊκή συνείδηση τις μεγάλες ιστορικές μνήμες, συνδιοργάνωσε την Κυριακή 19 Μαΐου στην Κατερίνη μία εκδήλωση αναστοχασμού για τα 100 χρόνια της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Στο φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου, αρχικά ο μάχιμος διανοητής π. Σωκράτης Ξενίδης αναφέρθηκε στην ηρωική δράση του Αναστασίου Παπαδοπούλου,ο οποίος στα ζοφερά εκείνα χρόνια έσωσε πολλές ποντιακές οικογένειες από τις τουρκικές σφαγές.

Ακολούθως, η οικονομολόγος και μέλος της Λέσχης κ. Χριστίνα Σούκερη, κατέγραψε τις αποφάσεις διεθνών θεσμών, αλλά και τις παγκόσμιες ισορροπίες που σποραδικά αναδιαμορφώνονται και ηθικά επιβάλλουν την αναγνώριση των εγκλημάτων στον Πόντο ως Γενοκτονία.

Τέλος, ο εξαίρετος στοχαστής κ. Άρης Κασιμίδης συμπύκνωσε με παραδείγματα το συνολικό δράμα της ποντιακής ιστορικής εξέλιξης σε συνάρτηση με την τουρκική βούληση για εξολόθρευση των ντόπιων Ελλήνων.

Ευχαριστούμε τη Μητρόπολη Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Εγκάρδιος είναι ο θαυμασμός μας στη σπουδαία ποιοτική δράση του ΣΦ ΑΕΚ Κατερίνης, και προσωπικά στον Βάιο Χαρισόπουλο, αλλά και οι ευχαριστίες μας για την ευγενική πρόσκληση. Πολύ αξιόλογη ήταν και η συμμετοχή των Παλαίμαχων της ΑΕΚ στο ποδοσφαιρικό τουρνουά του Σαββάτου, που πλαισίωσε την όλη εκδήλωση.

Σηματωρός μνήμης η Γενοκτονία των Ποντίων θα ανατροφοδοτεί με δημιουργικές ευαισθησίες την πολιτιστική δράση της ΑΕΚ, αυτής της μεγάλης ομάδας του ελληνισμού της Ανατολής.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ