ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με το βλέμμα στο μέλλον


Τις (απαραίτητες) πρώτες πολύτιμες εμπειρίες τους έλαβαν οι Παμπαίδες και οι Παγκορασίδες της Ακαδημίας Ξιφασκίας της ΑΕΚ το Σαββατοκύριακο 12-13/09, λαμβάνοντας μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ.

Η “Ένωση” παρατάχθηκε με τη νέα φουρνιά αθλητών σε αγόρια και κορίτσια, χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο, όμως με θετική παρουσία, υπό τις οδηγίες του Θανάση Δελενίκα.

Στα ατομικά, ο Θωμάς Καραγκιοζόπουλος κατέλαβε την 9η θέση, χάνοντας την είσοδο στην οκτάδα για μόλις ένα χτύπημα (10-9). Στις υπόλοιπες συμμετοχές, ο Αντώνης Μπούρβανης τερμάτισε στην 24η θέση, ο Χρήστος Μπούρβανης στην 29η, ο Θανάσης Αναγνώστου την 42η και ο Γιάννης Συριάνογλου την 49η. Στις Παγκορασίδες, η Πηνελόπη Γραμματικοπούλου σημείωσε μόνο νίκες στη φάση των ομίλων και σταμάτησε μία ανάσα από την οκτάδα. Η Κατερίνα Πετράκη κατετάγη 22η και η Μαριάννα Ευστρατίου 31η.

Στα ομαδικά αγωνίσματα, οι Παμπαίδες τερμάτισαν στην 5η θέση, χάνοντας την τετράδα με 45-40, ενώ οι Παγκορασίδες κατέλαβαν την 6η θέση.

Ο Team Manager του τμήματος, Κωνσταντίνος Ποτού, δήλωσε στο aek.gr: “Ήταν μία σημαντική διοργάνωση, καθώς πρώτα από όλα μπήκαμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά από μήνες. Παράλληλα, μία νέα φουρνιά αθλητών αποκτά πολύτιμες εμπειρίες και όλοι κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Η αυτοκρατορία της ΑΕΚ στην Ξιφασκία θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστεί“.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ