ΝΕΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με τριπλή συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο “Ακρόπολις”


Στην ομοσπονδιακή αίθουσα Ξιφασκίας του ΟΑΚΑ θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα το τριήμερο 06-08 Μαρτίου, καθώς διεξάγεται το φημισμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης “Ακρόπολις”. Από τη σπουδαία διοργάνωση, που αποτελεί το ένα από τα δύο τελευταία κριτήρια για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά το… “κιτρινόμαυρο” στοιχείο, καθώς τρεις αθλήτριες της Πρωταθλήτριας Ελλάδος ΑΕΚ θα συμμετάσχουν.

Συγκεκριμένα, η κορυφαία Ελληνίδα ξιφομάχος, Δώρα Γκουντούρα, θα αγωνιστεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό και τη Φάση των “64” λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται μέσα στην κορυφαία 16άδα του κόσμου. Η Πρωταθλήτρια της ΑΕΚ και χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στη Βουδαπέστη, βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι και το “Ακρόπολις” αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου. Οι αγώνες της ξεκινούν το Σάββατο (07/03) το πρωί (09:00).

Από τη σπουδαία διοργάνωση δε θα μπορούσε να λείπει και η Κλαίρη Μπένου, που θα ξεκινήσεις τις προσπάθειές της από τα προκριματικά σήμερα (06/03) στοχεύοντας στην είσοδο στο κυρίως ταμπλό. Η Γκουντούρα με την Μπένου, παράλληλα, ως μέλη της Εθνικής ομάδας θα συμμετάσχουν την Κυριακή (08/03) στο ομαδικό αγώνισμα με το οποίο και θα ολοκληρωθεί το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο “Ακρόπολις”.

Όμως, οι “κιτρινόμαυρες” συμμετοχές δε σταματούν εδώ. Η ΑΕΚ καλύπτοντας τα έξοδα συμμετοχής της Αθηναΐδας Μαυρικάκη, έδωσε την ευκαιρία και στη νεαρή αθλήτρια να συμμετάσχει στο μεγάλο event της παγκόσμιας Ξιφασκίας. Η νεαρή Πρωταθλήτρια της ΑΕΚ, με τις εξαιρετικές εμφανίσεις της έχει γεμίσει… χαμόγελα τόσο τους ανθρώπους της Εθνικής, όσο και του Συλλόγου, και με τις εμπειρίες που θα αποκομίσει από το “Ακρόπολις” είναι βέβαιο ότι μόνο κέρδη θα μπορεί να έχει. Η Μαυρικάκη θα ξεκινήσει και αυτή τις προσπάθειές της από τα σημερινά προκριματικά με στόχο τη διάκριση.

Η ΑΕΚ εύχεται καλή επιτυχία στις αθλήτριες και στον προπονητή, Θανάση Δελενίκα, που θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα αγώνων:
Παρασκευή 06/03/2020
12:00 Προκριματικοί Ατομικών

Σάββατο 07/03/2020
09:00 Κυρίως Ταμπλό-Φάση “64”
17:00 Τελικός

Κυριακή 08/03/2020
09:30 Κυρίως Ταμπλό-Φάση “32”
16:30 Τελικός


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ