ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ

Μεγάλες νίκες στο Σκάκι


Σημαντικό βήμα στην προσπάθειά της για την άνοδο πραγματοποίησε η ομάδα της ΑΕΚ, επικρατώντας του Φοίβου στα Καμίνια. Η «Ένωση» παρατάχθηκε ενισχυμένη με την προσθήκη του Δημήτρη Αλεξάκη, ο οποίος επέστρεψε από το Ατομικό Πρωτάθλημα Ευρώπης στη Βρνιάτσκα Μπάνια της Σερβίας όπου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

Αυτή τη φορά η αναμέτρηση ξεκίνησε πολύ καλά για την ΑΕΚ, που βρέθηκε να προηγείται 0-2 με νίκες στις παιδικές σκακιέρες (ο Μαργαρίτης μάλιστα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ) και στη συνέχεια 1-3 με τη νίκη του Αλεξάκη. Με τις ισοπαλίες Λίτσα και Λυκουριώτη, χρειαζόταν μόλις μισός βαθμός ακόμη σε δύο σκακιέρες για τη νίκη. Τελικά η νίκη ήρθε από τον Κοντόπουλο και με την ισοπαλία της Γεωργίτση διαμορφώθηκε το τελικό 2.5-5.5 υπέρ της ΑΕΚ.

Νίκη όμως σημείωσε η ΑΕΚ και στο Κύπελλο, επικρατώντας πάλι εκτός έδρας του ΣΟ Αιγάλεω με 2.5-3.5. Ο «Δικέφαλος» χρησιμοποίησε τους Βραϊμάκη, Κατσίμπερη, Αθ. Γρίσπο, Ευθυμίου και Κυριαζή, ενώ την πρώτη του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Θωμάς Διαμάντης. Έτσι, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία σε επτά αγώνες και ισοβάθμησε στη 10η θέση μεταξύ των 55 ομάδων που συμμετείχαν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Φοίβος – ΑΕΚ 2.5-5.5
Νικομάνης – Δέδες 1-0
Φράγκος – Λίτσας 0.5-0.5
Μυλωνάκης – Αλεξάκης 0-1
Παναγόπουλος – Κοντόπουλος 0-1
Τζουνάκας – Λυκουριώτης 0.5-0.5
Δρίτσουλα-Γεωργίτση 0.5-0.5
Καραγεώργος – Μαργαρίτης 0-1
Καραντωνίου – Γεωργούσης 0-1

ΣΟ Αιγάλεω – ΑΕΚ 2.5-3.5
Μαργαρίτης – Βραϊμάκης 0-1
Καραχισαρίδης – Κατσίμπερης 1-0
Λιανός – Διαμάντης 0-1
Τσοπελογιάννη – Γρίσπος 0-1
Πεντότη – Ευθυμίου 0.5-0.5
Αλεξόπουλος – Κυριαζής 1-0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ