ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ

Νέα νίκη για το Σκάκι


Στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου «Λάζαρος Δρεπανιώτης», η σκακιστική ομάδα της ΑΕΚ βρέθηκε αντιμέτωπη εκτός έδρας με την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, επικρατώντας με 4-2.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τους Γκούλιο, Φουφόπουλο, Τσάγκα, Γρίσπο, Ρούβαλη και τον μικρό Νίκο Καψωμενάκη, παρουσιάζοντας μάλιστα πέντε διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Σε έναν αγώνα τεσσάρων και πλέον ωρών για γερά νεύρα, η ΑΕΚ βρέθηκε πάλι πίσω στο σκορ με 0-2. Με τις δύο νίκες των Γρίσπου και Γκούλιου η ομάδα μας ισοφάρισε και με δύο ακόμη νίκες των Τσάγκα και Φουφόπουλου, πήρε στο τέλος τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση.

Ο παίκτης μας Κώστας Γκούλιος, ο οποίος νίκησε στην πρώτη κιόλας εμφάνιση με τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Σήμερα αντιμετωπίσαμε το νεανικό σύνολο της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας. Τις δύο ομάδες τις ενώνει η προσφυγιά και η προσπάθεια να μείνει ζωντανή η ιστορική μνήμη του μικρασιατικού ελληνισμού. Σε τέτοιες αναμετρήσεις, υπερτερεί το συναίσθημα και το σκάκι περνά σε δεύτερη μοίρα. Η ομάδα για μια ακόμη αγωνιστική έδειξε χαρακτήρα και δεν πτοήθηκε όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Κρατάμε τη νίκη, προχωράμε δίνοντας χρόνο σε όλους τους παίκτες».

Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας – ΑΕΚ 2-4
Παπαδόπουλος – Γκούλιος 0-1
Σφυράκης – Φουφόπουλος 0-1
Μπερβανάκης – Τσάγκας 0-1
Σπυλιωτόπουλος – Καψωμενάκης 1-0
Σφυράκη – Γρίσπος 0-1
Κομματάς – Ρούβαλης 1-0


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ