ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ

Νίκη και άνοδος για το Σκάκι της ΑΕΚ!


Ιστορική στιγμή για το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ, καθώς με τη νίκη του με 5.5-4.5 επί του ΣΟ Αμπελοκήπων κατέκτησε τη 2η θέση στη Γ’ Εθνική και «σφράγισε» την άνοδό του στη Β’ Εθνική! Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία του τμήματος που σημείωσε τη δεύτερη διαδοχική άνοδό του. Η επιστροφή στις Εθνικές Κατηγορίες, συνδυάστηκε με άνοδο και πλέον η ΑΕΚ κοιτάει ακόμα ψηλότερα και βήμα-βήμα να φτάσει στην κορυφή. Με πλάνο και σχεδιασμό από την Ακαδημία μέχρι την πρώτη ομάδα.

Αγωνιστικά, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τους Λίτσα, Κοντόπουλο, Αλεξάκη, Σαγκριώτη, Κουτράκη, Μανωλοπούλου, Γεωργούση Ε., Πιλάλη, Γεωργούση Β. και Βαλαβάνη. Οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Ο «Δικέφαλος» έτσι με 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και ήττα στην κατηγορία κατέκτησε την άνοδο ως δευτεραθλήτρια.

Ο εκ των πρωταγωνσιτών της επιτυχίας, Βασίλης Γεωργούσης, δήλωσε στο aek.gr: «Είμαι πολύ τυχερός που ανήκω σε αυτήν την ομάδα και βρίσκομαι δίπλα σε τόσο ικανούς σκακιστές και καλούς ανθρώπους. Όπως όλοι, έτσι και εγώ έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για την άνοδο της ομάδας. Εννοείται και του χρόνου αν με χρειαστεί η ομάδα θα είμαι εκεί για να παλέψω για το καλύτερο».

ΑΕΚ – ΣΟ Αμπελοκήπων 5.5-4.5
Λίτσας – Ρουμπεγλής 0.5-0.5
Κοντόπουλος – Παπαδημητρίου 0.5.-0.5
Αλεξάκης – Ζωγράφος 1-0
Σαγκριώτης – Τεργκεβορκιάν 0-1
Κουτράκης – Δημητρίου 1-0
Μανωλοπούλου – Λιαροκάπη 0.5-0.5
Γεωργούση – Τυράκη 0-1
Πιλάλης – Νίκας 1-0
Γεωργούσης – Μαστιχιάδης Α. 1-0
Βαλαβάνης – Μαστιχιάδης Μ. 0-1


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ