ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι δηλώσεις της ανόδου


Η ΑΕΚ κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Pre League και την απευθείας άνοδο στη Volley League Ανδρών! Η «Ένωση» επέστρεψε στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, ύστερα από 4 χρόνια απουσίας, έχοντας ένα εξαιρετικό σύνολο.

Μία ημέρα μετά την επίτευξη του στόχου της χρονιάς, ο προπονητής, Άκης Χατζηαντωνίου, ο άσσος της ΑΕΚ, Σπύρος Μπαρμπούνης και ο Team Manager του τμήματος, Αλέξανδρος Μεσσάλας, μίλησαν στο aek.gr.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:
ΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

-Κόουτς, θερμά συγχαρητήρια. Πώς είδατε όλη τη σεζόν;

«Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά πήγε όπως περιμέναμε. Ήταν μία σεζόν πολύ πιεστική, με πολλές απαιτήσεις. Για αυτό, όμως, συμμετείχαμε κι εμείς σε αυτό το εγχείρημα. Ο προγραμματισμός πραγματικά μπορώ να πω ότι πήγε τέλεια. Ίσως να μας έβγαλε λίγο εκτός ρυθμού το F4 της Κ21, όμως τα παιδιά και πάλι ανταποκρίθηκαν πλήρως. Ανταμείφθηκαν οι κόποι τους, οι κόποι μας και οι κόποι της διοίκησης. Είναι πολύ σημαντικό να πετυχαίνεις το στόχο που έθεσες. Και είναι ακόμα σημαντικότερο όταν αυτό συμβαίνει σε ένα μεγάλο Σύλλογο, όπως η ΑΕΚ».

-Υπήρχε κάποιο σημείο καμπής στη σεζόν;

«Στα χαρτιά είναι εύκολα κάποια πράγματα, στην πράξη είνα δύσκολα. Όλα τα παιχνίδια ήταν σημαντικά. Η αλήθεια είναι ότι το πλάνο μας βγήκε. Ξεκινήσαμε μουδιασμένα, είναι γεγονός αυτό, φάνηκε στα αποτελέσματα. Όμως, στα κρίσιμα παιχνίδια ήμασταν απόλυτα σοβαροί, ήμασταν αυτοί που έπρεπε».

-Ποιο θεωρείτε ότι ήταν το κλειδί της επιτυχίας;

«Το κλειδί της επιτυχίας, με αυτά που έχω δει από την εμπειρία μου, είναι όταν υπάρχουν σωστά άτομα στη Διοίκηση, στο προπονητικό τιμ, στο σταφ και απέναντι έχεις σωστούς δέκτες, δηλαδή τους παίκτες που αγαπούν αυτό που κάνουν, και συνδυάσεις τους χαρακτήρες. Δεν είναι εύκολο. Αλλά το πετύχαμε».

-Είδαμε τον κόσμο να δίνει το «παρών» στα γήπεδα. Πώς το νιώσατε αυτό το κομμάτι;

«Ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι των μεγάλων ομάδων. Πόσω μάλλον ο κόσμος της ΑΕΚ, που έχει δείξει ότι είναι δίπλα σε όλα τα τμήματα. Τους ευχαριστούμε. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν να στηρίζουν, το αν μη τι άλλο πολύπαθο τμήμα ανδρικού βόλεϊ. Η ΑΕΚ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και θα πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα ο κόσμος της».

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ

-Σπύρο, η ΑΕΚ πέτυχε να κατακτήσει τον τίτλο της Pre League και να ανέβει στη Volley League. Πώς αισθάνεσαι μετά από όλη αυτή τη σεζόν;

«Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι μεγάλη χαρά για την επίτευξη του στόχο και την άνοδο στην Volley League. Ήταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ και είχαμε δουλέψει σκληρά για να το καταφέρουμε, οπ;oτε νιώθουμε ότι οι κόποι μας ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο».

-Και στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά και στα υπόλοιπα 15 του Πρωταθλήματος, είχατε στο πλευρό σας τον κόσμο, που αγκάλιασε την προσπάθειά σας. Το αισθανθήκατε κι εσείς αυτό;

«Ο κόσμος ήταν δίπλα μας σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια και μας έδινε κίνητρο να συνεχίσουμε. Η παρουσία του ήταν καθοριστικός παράγοντας, γιατί αποτελούσε τον «έβδομο» παίκτη με αποτέλεσμα να εμψυχώνει όλη την ομάδα και να παλεύει μαζί μας για το καλύτερο».

-Κλείνοντας, ποιο θεωρείς ότι ήταν το κλειδί της επιτυχίας;

«Όπως είπα και προηγουμένως έχουμε δουλέψει πολύ καλά από την αρχή της χρονιάς και ήμασταν όλοι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο, άλλωστε το πρωτάθλημα ήταν και ο βασικός μας στόχος! Το κλειδί της επιτυχίας που έκανε τη διαφορα πιστεύω ηταν η χημεία που είχαμε μεταξύ μας σαν ομάδα. Ήταν κάτι που υπήρχε σε όλη την ομάδα, απο το προπονητικό σταφ σε συνδυασμό με τους αθλητές. Ήμασταν ενωμένοι στα δύσκολα και καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΣΣΑΛΑΣ

-Αλέξανδρε, κατ’ αρχάς συγχαρητήρια. Πώς έζησες τόσο τη χθεσινή ημέρα, όσο και όλη τη σεζόν;

«Η χθεσινή μέρα σίγουρα είναι αυτή που φανταζόμασταν περίπου τέτοια εποχή πέρυσι όταν πάρθηκε η απόφαση ότι ήρθε πλέον ο καιρός η ΑΕΚ να επιστρέψει εκεί που ανήκει, δηλαδή στην κορυφαία κατηγορία. Φτιάχτηκε μία ομάδα η οποία είχε εξαιρετικό κλίμα και για αυτό και στο τέλος τα καταφέραμε. Ακόμα κι όταν κάναμε δύο ήττες, δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στην ομάδα που είχαμε και στο πρωτάθλημα».

-Για την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ;

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας πλέον για να φέρουμε σταδιακά την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει και είμαι σίγουρος ότι η Διοίκησή μας αυτό ονειρεύεται γι’ αυτό το ιστορικό τμήμα όπως και για όλα τα άλλα! Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα μέλη της ομάδας για την άριστη συνεργασία μας και ιδιαίτερα τον κοουτς κ.Άκη Χατζηαντωνίου, αλλά και τη Διοίκηση για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μου. Εύχομαι να είναι η τελευταία «άνοδος» της ΑΕΚ και να είναι πάντα στην κορυφαία κατηγορία από εδώ και πέρα».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ