ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι ευχές των στελεχών της ΑΕΚ


Τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη της ΑΕΚ εύχονται μέσω του aek.gr για τον έναν αιώνα ιστορίας του Συλλόγου μας.

Αναλυτικά:

Λευτέρης Αρχόντης (Γενικός Γραμματέας ΑΕΚ): «100 χρόνια Ιστορίας, 100 χρόνια μεγαλείου. Η ΑΕΚ μας, ο Σύλλογος που υπηρετούμε και παλεύουμε καθημερινά για αυτόν, συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής. Τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας και μεταλαμπαδεύουμε τα ιδανικά που πρεσβεύει η ΑΕΚ σε όλες τις νέες γενιές. Στη συμπλήρωση του πρώτου αιώνα Ιστορίας, η ΑΕΚ βρίσκεται στο σπίτι της, έχει δημιουργήσει το προπονητήριό της και καλλιεργεί δεκάδες αθλήματα, σε όλα τα επίπεδα, και τη φανέλα της φορούν πάνω από 1200 αθλητές και αθλήτριες. Αυτή είναι η βάση μας, πάνω στην οποία καλούμαστε να χτίσουμε και να μεγαλουργήσουμε για τα επόμενα 100 χρόνια.
Καλώ όλο το φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ να σταθεί στο πλευρό του Συλλόγου, σε κάθε γήπεδο, σε κάθε αγώνα και όλοι μαζί να γιγαντώσουμε την ΑΕΚ, εντός και εκτός συνόρων. Χρόνια Πολλά στην ΑΕΚ μας».

Ηλίας Χατσίκας (Γενικός Αρχηγός ΑΕΚ): «Η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια ομάδα, είναι ιδέα και μάχεται πάντα και παντού για τα ιδανικά της. Το ειδικό βάρος της φανέλας αυτής είναι η ιστορία της, η δημιουργία της και η ανάγκη των προσφύγων να πιστέψουν σε κάτι προκειμένου να διατηρήσουν αναλλοίωτα παρά τις κακουχίες, τα ιδανικά και τις αξίες τους. Η ΑΕΚ ιδρύθηκε για να πρωταγωνιστεί. Η μόνη θέση που της αξίζει σε κάθε άθλημα είναι η κορυφή. Η 1η θέση όμως για την ΑΕΚ δεν ενοικιάζεται, δεν αγοράζεται και ούτε χαρίζεται. Κατακτιέται. Και κατακτιέται με κόπο, δουλειά και κόντρα σε όλους και σε όλα. Όταν έρθεις στην ΑΕΚ ως αθλητής και καταφέρεις να καταλάβεις και να δεις την ομάδα μέσα από τα μάτια των φιλάθλων μας, τότε θα μάθεις να μην σταματάς ποτέ. Χρόνια πολλά στην ΑΕΚ μας».

Στάθης Παπαχαρτοφύλης (Μέλος ΔΣ ΑΕΚ): «Αποτελεί τιμή να υπηρετείς την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Η ΑΕΚ ιδρύθηκε σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια και τα μηνύματα και τα ιδανικά που πρεσβεύει παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Κόντρα σε όλους και σε όλα, με όπλο μόνο τις δικές της δυνάμεις και τη δύναμη του κόσμου που τη στηρίζει, διεκδικεί και κατακτά την κορυφή. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά σε ολόκληρη την οικογένεια της ΑΕΚ με στόχο να πάμε το Σύλλογο ακόμα ψηλότερα».

Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη (Πρόεδρος Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ): «2024. Η Aθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, έναν αιώνα ιστορίας. Πρόκειται για μία τεράστια στιγμή και πιστεύω είμαστε ευλογημένοι που τη ζούμε. Ο Σύλλογος που σαν σήμερα ιδρύθηκε για να συγκεντρώσει τους νέους αθλητές με καταγωγή από την Πόλη, γρήγορα αγκάλιασε και αγκαλιάστηκε από όλους τους Έλληνες της Ανατολής που έφθασαν στην Αθήνα μετά την Καταστροφή και στη συνέχεια έγινε κοινωνικό φαινόμενο που αγγίζει την ψυχή κάθε Έλληνα. Και ο σκοπός εκείνου του πρώτου μας Καταστατικού, που μιλούσε για «άλκιμα σώματα και θαρραλέες ψυχές προς χάρη της Πατρίδας, της κοινωνίας και της οικογένειας με πνεύμα άμιλλας και αλληλεγγύης», είναι η παρακαταθήκη μας, καθήκον και οδηγός μας στο νέο αιώνα, όπου σύντομα θα περάσουμε. Καθώς απομακρυνόμαστε από τη θαυμαστή αφετηρία στο ιστορικό πατάρι των Ιωνά-Δημόπουλου και οι πρώτες γενεές Ενωσιτών δεν είναι πια μαζί μας, ως Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού αισθανόμαστε πιο επιτακτική την ανάγκη να εργαζόμαστε για να αναδεικνύουμε τον αθλητικό πολιτισμό που περικλείει η ΑΕΚ και βεβαίως για να μεταδώσουμε τις διαχρονικές της αξίες στις νεότερες γενιές. Ας ευχηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να συνεχίσει να μεγαλώνει και να μεγαλουργεί. Ας ευχηθούμε χρόνια πολλά στην ΑΕΚ μας και ας κοιτάξουμε το μέλλον. Τα καλύτερα έρχονται…».


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ