ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΝΕΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρωταγωνίστριες και πάλι οι Γυναίκες, διεθνείς επιτυχίες από Παπαδόπουλο-Μανωλίδη!


Την κυριαρχία του σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα αγωνίσματα επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά το Ποδηλατικό τμήμα της ΑΕΚ, που εκτός των επιτυχιών του στην Ελλάδα, κατέκτησε και διεθνείς δάφνες!

ΣυγκεκριμένΑ, σε διπλό αγώνα παρευρέθηκε το ποδηλατικό τμήμα στη Λάρισα, που διοργάνωσε ο Π.Γ.Σ. Λάρισας. Στην ατομική χρονομέτρηση η Μυρτώ Τέσκου κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο Παίδας μας Αντώνης Παπαδόπουλος το αργυρό μετάλλιο. Στον αγώνα αντοχής, η ΑΕΚ έκανε το 1-2 στις πρώτες θέσεις των Γυναικών, με την Τέσκου να ανεβαίνει στην κορυφή και την Γιαμπάνη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο. Ο τυχερός – άτυχος ήταν ο Αντώνης Παπαδόπουλος, που ευτυχώς κατάφερε να αποφύγει πτώση στο τελικό σπριντ των Παίδων από σπρώξιμο αντιπάλου, και τερμάτισε στην 7η θέση με ίδιο χρόνο με όλους, σε μία τρομερή διαφορά στα εκατοστά του δευτερολέπτου.

Στη Μαλακάσα στο Σείριο διεξήχθη επίσης ο αγώνας ατομικής χρονόμετρησης που διοργάνωσε η Π.Ε.Π.Α. την και οι αθλητές του «Δικεφάλου» διέπρεψαν ακόμα μία φορά κατακτώντας: Χρυσό μετάλλιο ο Κώστας Κατσιλιέρης στην Μάστερ Δ1, χάλκινο μετάλλιο ο Δημήτρης Κατσικώστας στη Γ1, χρυσό μετάλλιο ο Γιώργος Χατζηπασχάλης στη Γ2, ασημένιο μετάλλιο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στη Γ2, χρυσό μετάλλιο η Ελένη Νίκα στη Μάστερ Γυναικών. Πολύ καλά πλασαρίσματα από τον Κωνσταντίνο Χάικο που κατέλαβε την 8η θέση στους Άνδρες και από τον Ανέστη Παπιομύτη, που κατετάγη 5ος στην Δ1.

Μια τεράστια επιτυχία είχε ο πρωταθλητής μας Στράτος Μανωλίδης στη Σπάρτη όπου διεξήχθη Διεθνής αγώνας Sparta MTB XCO Race by AlterBikeTours #1 και κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον 1ο αγώνα και την 5η θέση στη 2η κούρασ. Αγωνίστηκαν επίσης οι Κωνσταντίνος Ντέρος και Νίκος Γεωργιάδης καταλαμβάνοντας καλές σειρές κατάταξης.

Μεγάλη διεθνής επιτυχία και για τον πρωταθλητή μας Αντώνη Παπαδόπουλο από την Ξάνθη που έλαβε μερος σε αγώνα στη Βουλγαρία. Ήταν αγώνας δρόμου Criterium 20 χλμ, σε παραλιακή ζώνη στη Βάρνα, στην εθνική εορτή της Βουλγαρίας. Κάθε 3 στροφές είχε και σπριντ, δείγμα των υψηλών απαιτήσεων. Ο Πρωταθλητής μας, πήρε 1 σπριντ και μια 2η θέση, ενώ συνολικά κατετάγη 6ος σε σύνολο 18 αθλητών φέρνοντας πολύτιμους βαθμούς από την βαθμολογιά της διεθνούς ομοσπονδίας ποδηλασίας UCI στην χώρα μας και στην ομάδα μας.

Τέλος, η Ακαδημία μας αγωνίστηκε με τα νέα παιδιά της σε αγώνα ΜΤΒ στον Γέρακα δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον τους. Από τα 6 παιδιά που λάβανε μέρος, οι 3 τρέξανε τον πρώτο τους αγώνα: οι Γιώργος Δασκαλόπουλος, Γιώργος Βασιλείου, Άγγελος Σαρρής, ενώ οι Ιωάννης Δάρας, Μάριος Ανάργυρος Μούργκας και Άλκης Καλλίγερος πλασαρίστηκαν σε θέσεις δεκάδας.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ