ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Πρώτη εμφάνιση και… ασημένιο μετάλλιο!


Μία πολύ σημαντική διάκριση περιλάμβανε η πρώτη ιστορική παρουσία του τμήματος τοξοβολίας της ΑΕΚ σε επίσημους αγώνες. Συγκεκριμένα, οι αθλητές της “Ένωσης” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Χώρου 2019 Ανδρών – Γυναικών Ολυμπιακού και Σύνθετου Τόξου κατέκτησαν στο μικτό ομαδικό σύνθετου τόξου το ασημένιο μετάλλιο.

Παράλληλα, μία ανάσα από διάκριση και στο ατομικό αγώνισμα βρέθηκαν οι Γιάννης Λεκάτης και Πολυχρονία Λεκάτη που ηττήθηκαν στον μικρό τελικό στις λεπτομέρειες, καταλαμβάνοντας την 4η θέση. Η Κωστάκου Ευαγγελία-Στυλιανή με τη σειρά της έφτασε έως τα προημιτελικά.

Ο έφορος του τμήματος, κ. Ηλίας Βελούδος, δήλωσε στο aek.gr: “Η ομάδα τοξοβολίας της ΑΕΚ με τρεις αθλητές, σε αυτούς τους πανελλήνιους αγώνες, έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή της, η οποία συνοδεύτηκε με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο μικτό ομαδικό σύνθετου τόξου. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από τη μαχητικότητα και ομαδικότητα που επέδειξαν οι αθλητές μας πλην όμως τα αποτελέσματα δεν μας δικαίωσαν στο βαθμό που θα θέλαμε. Εξάλλου η φύση του αθλήματος είναι τέτοια που τα αποτελέσματα, σε αυτό το επίπεδο αθλητών, κρίνονται στα χιλιοστά. Το γεγονός όμως αυτό όχι μόνο δεν πτόησε την ομάδα, αλλά αντιθέτως την πείσμωσε περισσότερο για τη συνέχεια, γιατί η θέση της ΑΕΚ είναι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου“.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ