WATER POLO ΝΕΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Από το μηδέν στην Α2 και κάθε χρόνο μεγαλώνουμε”


Η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ κατέκτησε την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος. Η ομάδα της δεκαετίας του ’60, το πρώτο τμήμα πόλο της ΑΕΚ, δεν είχε καταφέρει ποτέ να αγωνιστεί στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, αλλά με την επαναδραστηριοποίηση του τμήματος το 2017 και μέσα σε 2 χρόνια, ο “Δικέφαλος” πέτυχε την άνοδό του στην Α2.

Οι πρωταγωνιστές της ανόδου, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου τόσο για την επίτευξη του στόχου, όσο και για την πρόκληση της Α2 Εθνικής Καητηγορίας.

Ο τεχνικός της “Ένωσης”, Κωνσταντίνος Δάνδολος, σχολίασε στο aek.gr: “Η αγωνιστική χρονιά 2018-19 τελείωσε και βρήκε την ομάδα μας στην Α2. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί πετύχαμε τον βασικό μας στόχο αν και από λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Πιστέψτε με οι παίκτες μας και το τεχνικό επιτελείο έχουν στεναχωρηθεί πάρα πολύ, γιατί δεν πετύχαμε το απόλυτο, αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Σε κάθε περίπτωση εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε ώστε να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί όπου πρέπει να είναι κάθε χρονιά στην υδατοσφαίριση, στην Α1. Ήδη έχουμε πετύχει πολλά αφού μέσα σε 2 χρόνια από το μηδέν φέραμε την ΑΕΚ στην Α2 και διαρκώς μεγαλώνουμε το ενδιαφέρον τόσο του κόσμου της ΑΕΚ όσο και των αθλητών της υδατοσφαίρισης, γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι κάτι σημαντικό κάνουμε ως ομάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον assistant coach Πέτρο Δεβερίκο και όλους τους αθλητές μας για τη συνεργασία μας τη φετινή χρονιά και την προσπάθεια την οποία κατέβαλαν. Όλα αυτά δε θα γινόντουσαν βέβαια χωρίς την πολύτιμη στήριξη των κ. Μιχαλόπουλου και κ. Κιρμίζγλου οι οποίοι έχουν στηρίξει οικονομικά την ομάδα από την αρχή του. Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο κ. Αλεξίου και τον Γενικό Αρχηγό της ΑΕΚ κ. Δευτεραίο για την εμπιστοσύνη τους. Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους των παικτών και του τεχνικού επιτελείου για την συμπαράσταση των φίλων της ΑΕΚ σε όλους τους αγώνες στους οποίους δώσαμε αυτή τη χρονιά και τους υποσχόμαστε ότι και του χρόνου θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”.

Με τη σειρά του ο αρχηγός του “Δικεφάλου”, Πέτρε Σάντα, υπογράμμισε: “Καταφέραμε να πετύχουμε την άνοδο στην Α2, αλλά είμαστε πικραμένοι γιατί από μεγάλη ατυχία στον ημιτελικό αποκλειστήκαμε από τον τελικό. Εμείς είμαστε στεναχωρημένοι πιο πολύ από τον καθένα. Δε ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά δυστυχώς στον αθλητισμό συμβαίνουν αυτά και ειλικρινά ακόμα και τώρα μας είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχθούμε. Σε κάθε περίπτωση προχωράμε μπροστά και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να είμαστε στην Α1 τη μεθεπόμενη περίοδο ανάμεσα στις ιστορικές ομάδες του αθλήματος, ώστε η ΑΕΚ να γράφει ιστορία και στην υδατοσφαίριση. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μας, τη διοικητική ομάδα του τμήματος και τον πρόεδρο, κ. Αλεξίου, όπως και τον γενικό αρχηγό, κ. Δευτεραίο, γιατί πραγματικά φέτος δε μας έλλειψε τίποτα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ΑΕΚ ο οποίος ήρθε και μας συμπαραστάθηκε στα παιχνίδια μας και εύχομαι του χρόνου στην Α2 να έρθουν μαζικά πλέον και να μας στηρίξουν ακόμα πιο πολύ“.

Τέλος, ο έφορος του τμήματος, κ. Πάνος Μιχαλόπουλος, έστειλε το μήνυμα για το μέλλον σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά, οργανωτικά, αλλά και… γηπεδικά, τονίζοντας στο aek.gr: “Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές κ. Δάνδολο και κ. Δεβερίκο και τους παίκτες μας για την επίτευξη του στόχου μας που ήταν η άνοδος στην Α2. Φυσικά, όλα αυτά βασίζονται στην εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο πρόεδρος κ. Αλεξίου και ο γενικός αρχηγός κ. Δευτεραίος και όλο το ΔΣ της ΑΕΚ τα τελευταία 2 χρόνια. Δε σας κρύβω ότι παρά τη σημαντική μας επιτυχία είμαι και λίγο στεναχωρημένος, καθώς δεν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα από λεπτομέρειες όπως είναι μια διαδικασία πέναλτι σε ένα ομαδικό άθλημα. Σε κάθε περίπτωση δε μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι η ΑΕΚ δεν είχε καμία παρουσία εδώ και δεκαετίες στην υδατοσφαίριση και μέσα σε μόλις 2 χρόνια έφτασε να είναι στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της. Να σημειώσω επίσης ότι ξεκινήσαμε στην κυριολεξία από το μηδέν χωρίς, ενώ μας είχε προταθεί, να αγοράσουμε ΑΦΜ άλλων ομάδων. Το τμήμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και θα βαδίζει σταθερά με διττό στόχο, να φέρνουμε διακρίσεις στην ΑΕΚ και παιδιά στις ακαδημίες μας.

Για την Α2 είμαστε ήδη σε φάση σχεδιασμού και θα δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία θα έχει της δυνατότητες να ανέβει εκεί που αξίζει η ΑΕΚ δηλαδή στην Α1. Θέλω να διευκρινίσω ότι είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας, γιατί θέλουμε να είμαστε πιστοί στο δόγμα ότι ούτε θα επιβαρύνουμε την ΑΕΚ με κόστη, αλλά περισσότερο ούτε θα της κληρονομήσουμε ποτέ κόστη. Στην επόμενη χρονιά οι πηγές εσόδων μας θα είναι οι χορηγοί μας και εμείς οι ίδιοι και σε ένα μικρότερο βαθμό τα έσοδα από τις ακαδημίες μας. Ο στόχος είναι όλα τα έξοδα των αγωνιστικών ομάδων να καλύπτονται από τα έσοδα των ακαδημιών και για αυτό προσκαλώ τον κόσμο της ΑΕΚ να στείλει τα παιδιά του στα τμήματα πόλο και κολύμβησης της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ευελπιστώ και σε ακόμα ένα κολυμβητήριο. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι επειδή ζούμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες του να βρίσκουμε ώρες προπόνησης έχουμε θέση το πλάνο κατασκευής, πάλι με ιδιωτικά κεφάλαια χορηγών και επενδυτών το κολυμβητήριο της ΑΕΚ, την CISTERNA POLIS. Είμαστε στην φάση ολοκλήρωσης των τεχνικών μελετών και είμαι αισιόδοξος ότι η Α1 θα βρει την ΑΕΚ και τις ακαδημίες της στο δικό της κολυμβητήριο. Σε κάθε περίπτωση να είστε σίγουροι ότι όραμα και όρεξη για δουλειά ώστε η ΑΕΚ να γίνει ένα δυνατό σωματείο στον υγρό στίβο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη“.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ