ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΝΕΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Σαρώνουν» οι Ποδηλάτες της ΑΕΚ!


Σε πολύ υψηλό επίπεδο συνεχίζονται οι εμφανίσεις των ποδηλατών της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις διοργανώσεις.

Την Κυριακή 12/09 ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης πρώτευσε στo Πρωτάθλημα Ελλάδος Ανδρών Marathon Mountain, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Από… κοντά ήταν και ο Νίκος Γεωργιάδης, που τερμάτισε στην 4η θέση, αποδεικνύοντας τη συνεχώς ανοδική του πορεία.

Την περασμένη εβδομάδα, στον αγώνα mountain bike, ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης τερμάτισε 2ος και ο Νίκος Γεωργιάδης 4ος, στην κατηγορία των Ανδρών.

Πολύ καλή παρουσία είχε το ποδηλατικό τμήμα και στη Λάρισα στην Ανάβαση Σπηλιάς. Στην κατηγορία Masters Δ’, ο Κωνσταντίνος Κατσιλιέρης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ στην κατηγορίας Masters Β’, η ΑΕΚ σημείωσε το 2-3, με τους Βαγγέλη Σακέλλη και Κωνσταντίνο Γιαννίκη.

Ο 19χρονος ποδηλάτης της ΑΕΚ, Νίκος Γεωργιάδης, μέσα σε ένα δίμηνο τα… έδωσε όλα αναγκάζοντας άπαντες να χειροκροτήσουν τις εξαιρετικές του προσπάθειες. Συγκεκριμένα, κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία U23 και την 5η στην Men Elite στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MTB της Ξάνθης, εξασφαλίζοντας τη θέση του στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Bihac της Βοσνίας.

Με νέα μεγάλη εμφάνιση στη Βοσνία ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία U23 με τη “γαλανόλευκη” κρατώντας ψηλά τη σημαία της χώρας.

Έτσι, κατέκτησε μία θέση στο προπονητικό Camp της UEC από τις 05/08 έως τις 15/08 στο Novi Sad της Σεβίας στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στα δύο Test Events κατέλαβε την 3η θέση στο XCE (UCI C3) και την 6η στο XCO (UCI C2) στην κατηγορία Men Elite. Πολύ θετική ήταν η παρουσία του και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα MTB XCO, όπου συναγωνίστηκε με τους κορυφαίους της Ευρώπης στην κατηγορία U23 και κατάφερε, αν και πρώτη χρόνια σε αυτή την κατηγορία, να ολοκληρώσει και τις 7 στροφες τερματίζοντας στην 60η θέση.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ