ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΝΕΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σπουδαία ΑΕΚ, ανέβηκε στην 10η θέση των Σωματείων Ποδηλασίας!


Το 2023 ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά της ΑΕΚ σε όλα τα σπορ, κατακτώντας δεκάδες τρόπαια, τίτλους, διακρίσεις, εντός και εκτός συνόρων. Παράλληλα, η ΑΕΚ «σάρωσε» τα μετάλλια σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα, σε αθλήματα όπως η Ποδηλασία, η Ξιφασκία, η Πυγμαχία, η Επιτραπέζια Αντισφαίριση κ.α.

Όπως κάθε χρόνο, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ) ανακοίνωσε τις τελικές αξιολογήσεις των Σωματείων για το έτος, με την ΑΕΚ να ανεβαίνει στην 10η θέση ανάμεσα σε όλους τους Συλλόγους της χώρας! Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία για το ιστορικό ποδηλατικό τμήμα του «Δικεφάλου», μιας και το 2022 είχε κλείσει στην 23η θέση.

Η ΑΕΚ συγκέντρωσε 4518 βαθμούς σε όλα τα αγωνίσματα, σε όλες τις κατηγορίες, και μπήκε στη 10άδα των κορυφαίων σωματείων της χώρας. Παράλληλα κατέκτησε την 4η στο CycloCross, την 6η στην Ποδηλασία Δρόμου, την 10η θέση στο αγώνισμα του ΜΤΒ, ενώ στην Πίστα βρέθηκε στην 30η θέση, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και ιστορικό, μιας και η «Ένωση» τώρα εισέρχεται σε αυτό το αγώνισμα.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Στράτο Μανωλίδη που κατέκτησε την 1η θέση στο ΜΤΒ Εφήβων και στο CycloCross Εφήβων, σηκώνοντας στην κορυφή τη σημαία της ΑΕΚ! Ο Έφηβος Πρωταθλητής της ΑΕΚ κατέκτησε συνολικά μέσα στο 2023 4 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα (1 στο CycloCross και 3 στο MTB), καθώς επίσης το χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς.

Σπουδαία σεζόν και για την Μαριάννα Γιαμπάνη, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς, καθώς και 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Αντοχής και Χρονομέτρησης αντίστοιχα.

Ο Νίκος Γεωργάδης κατέλαβε την 4η θέση στην αξιολόγηση αθλητών στο ΜΤΒ Νέων Ανδρών, έχοντας να επιδείξει μεταξύ άλλων το ασημένιο μετάλλιο στην Κ23 Cross Country.

Άξια αναφοράς είναι και η παρουσία του Ιβάν Μαυροθαλασσίτη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο eMTB στην κατηγορία των Ανδρών.

Φυσικά, όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες της ΑΕΚ αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τις σπουδαίες εμφανίσεις τους που έφεραν αυτή τη σημαντική επιτυχία, καθώς και στους προπονητές και τους υπεύθυνους του τμήματος.

Ήδη ξεκίνησε ο σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τη Διοίκηση και τους Υπεύθυνους του τμήματος να ετοιμάζουν νέες κινήσεις με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του τμήματος. Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

*Μέρος του φωτογραφικού υλικού ανήκει στον Νάσο Τριανταφύλλου τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ