ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ

Σπουδαίο δώρο για νεαρό σκακιστή της ΑΕΚ!


Η FIDE (Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία) ξεκίνησε ένα πρότζεκτ με την ονομασία “Checkmate Coronavirus” (Ματ στον κορωνοϊό) από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει έως και την Τετάρτη 17 Ιουνίου (Λεπτομέρειες στην επίσημη σελίδα https://checkmatecoronavirus.com/). Συνεχή τουρνουά, 24 ώρες το 24ώρο, με ελεύθερη συμμετοχή είναι μερικά από τα κυριότερα στοιχεία του πρότζεκτ το οποίο έχει μεγάλη απήχηση σε όλο τον πλανήτη.

Μέχρι αυτήν την ώρα, έχουν διεξαχθεί 2.505 τουρνουά, με περισσότερους από 498.000 σκακιστές από ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ η διάρκεια των αγώνων έχει ξεπεράσει τις 694 ώρες! Φυσικά, πρόκειται για ένα φαινόμενο… ρεκόρ, που σίγουρα δεν έχει προηγούμενο σε άλλο διεθνώς αναγνωρισμένο άθλημα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η ιδέα αποτελεί σύλληψη του προέδρου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργου Μακρόπουλου, η οποία ξεκίνησε πρώτα σε μικρότερη κλίμακα στην Ελλάδα, με σύνθημα “Ματ στον Κορωνοϊό”.

Τα τουρνουά δεν έχουν έπαθλα για τους νικητές, αλλά, κληρώνονται εντελώς τυχαία, δώρα για κάποιους συμμετέχοντες, με σημαντικότερα τη φιλοξενία για μια εβδομάδα στην επόμενη Ολυμπιάδα Σκακιού στη Μόσχα το 2021, καθώς και παρτίδες mini-match εναντίον ενός από τους TOP σκακιστές του πλανήτη!

Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, διοργάνωσε ομαδικά τουρνουά, στα οποία η ΑΕΚ έλαβε μέρος. Η συμμετοχή αυτή έγινε σε συνέχεια του προγράμματος διαδικτυακής δράσης του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ και χθες (14/06), ο νεαρός σκακιστής μας, Γιώργος, κληρώθηκε και κέρδισε ως έπαθλο ένα mini-match με έναν TOP Class αθλητή! Πρόκειται για μία τεράστια στιγμή για το νεαρό μας αθλητή, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί με αντίπαλο έναν σπουδαίο παίκτη και να αποκομίσει εμπειρίες για μία ολόκληρη ζωή.

Το ακόμα σπουδαιότερο, για το οποίο νιώθει υπερήφανη η οικογένεια της ΑΕΚ, είναι το γεγονός ότι ο νεαρός παίκτης είναι αρχάριος και η πρώτη του επαφή με το άθλημα του σκακιού ήταν μέσω του δωρεάν διαδικτυακού προγράμματος του Συλλόγου μας.

Με παρότρυνση των ανθρώπων του τμήματος, συμμετείχε στην ομάδα της ΑΕΚ και αγωνίστηκε στα διαδικτυακά τουρνουά, στηρίζοντας τόσο το τμήμα, όσο και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στο “Checkmate Coronavirus”.

Έχοντας παίξει μόνο 36 παρτίδες, κληρώθηκε και κέρδισε αυτό το σπουδαίο δώρο το οποίο ευχόμαστε να χαρεί και να αποτελέσει εφαλτήριο για να αγαπήσει ακόμα περισσότερο το συναρπαστικό άθλημα του σκακιού.

Ο μικρός Γιώργος δήλωσε στο aek.gr: “Η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ για τη στιγμή που θα γίνει αυτός ο αγώνας. Είναι κάτι που δεν το περίμενα. Μου αρέσει το σκάκι πολύ και μέσα από το διαδικτυακό πρόγραμμα της ΑΕΚ, ξεκίνησα να εμβαθύνω στο άθλημα. Έτσι, μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ ακόμα περισσότερο και να μάθω πολλά πράγματα. Πλέον, αναμένω για το πότε θα γίνει ο αγώνας με τον TOP Class παίκτη“.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ