ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΝΕΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην κορυφή σε… Βορρά και Νότο!


Σπουδαίες επιτυχίες για το Ποδηλατικό τμήμα της ΑΕΚ που «σάρωσε» σε Βορρά και Νότο!

Οι Πρωταθλητές μας, Στράτος Μανωλίδης, Αντώνης Παπαδόπουλος και Νίκος Γεωργιάδης ανάγκασαν ολόκληρη την ποδηλατική Ελλάδα να υποκλιθεί στο ταλέντο και την αντοχή τους, γεμίζοντας… «χρυσάφι»!

Συγκεκριμένα, στους Διεθνείς Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας στις Καρυές Λακωνίας με την επωνυμία Sparta MTB XCO Races 2023 by AlterBikeTours, σύμφωνα με τους κανόνες της UCI, με διοργανωτή τον Σπαρτιατικό Αθλητικό Όμιλο, ο τετράκις φέτος Πανελληνιονίκης Ελλάδας, Στράτος Μανωλίδης, επικράτησε και τις 3 ημέρες στους αγώνες κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια με την φανέλα της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδα! Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, που γέμισε χαμόγελα όχι μόνο τους ανθρώπους της «γαλανόλευκης», αλλά και όλους τους υπεύθυνους του τμήματος της ΑΕΚ.

Οι επιτυχίες, όμως, δε σταμάτησαν εκεί!

Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης διοργάνωσε τον αγώνα Κυπέλλου «Ανάβαση Χορτιάτη», με εκκίνηση από τον Λευκό Πύργο. Την ομάδα μας εκπροσώπησαν οι Βορειοελλαδίτες ποδηλάτες μας, ο Αντώνης Παπαδόπουλος από την Ξάνθη και ο Νικόλας Γεωργιάδης από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατάφεραν να σηκώσουν και πάλι ψηλά τη σημαία με τον Δικέφαλο Αετό. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παίδες, καταλαμβάνοντας παράλληλα την 4η θέση στην Γενική Κατηγορία, ενώ ο Νίκος Γεωργιάδης, αν και ποδηλάτης αμιγώς του βουνού, κατέλαβε την 6η θέση στην Ανδρών.

Τέλος, δραστηριότητα είχαμε και για την Ακαδημία μας, με τα μικρά μας «αετόπουλα» να τρέχουν σε δύο αγώνες.

Στη Σαλαμίνα και τον αγώνα SALAMINA MTB RACE με διοργανωτή τον Α.Σ. Πρωτέα, οι μικροί μας ποδηλάτες έλαβαν τα παρακάτω αποτελέσματα:
– Γιώργος Βασιλείου – 14ος στους 21 (Μίνι Μικρά)
– Άλκης Καλλίγερος – 13ος στους 36 (Μίνι Μεγάλα)
– Άγγελος Σαρρής – 24ος στους 36 (Μίνι Μεγάλα)
– Αχιλλέας Λαδουκάκης – 32ος στους 36 (Μίνι Μεγάλα)

5 ποδηλάτες μας έλαβαν μέρος στο 6ο ΜΤΒ DOXA CUP 2, στο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας XCC στην περιοχή του Αμαρουσίου με διοργανωτή τον Α.Ο. Δόξα Πεύκης.

Στην αποστολή ήταν ο Γιώργος Βασιλείου στα μίνι μικρά, και οι: Αχιλλέας Λαδουκάκης, Άλκης Καλλίγερος, Γιάννης Καλοπήτας και Άγγελος Σαρρής στα μεγάλα. Τα νέα παιδιά της Ακαδημίας μας πλασαρίστηκαν σε καλές θέσεις εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τον διοργανωτή.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ