ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στον Α’ Όμιλο της Pre League Ανδρών η ΑΕΚ


Γνωστή έγινε η Ειδική Προκήρυξη της ΕΟΠΕ όσον αφορά το Πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών 2021-22 με την ομάδα μας να τοποθετείται στον Α’ Όμιλο.

Οι “κιτρινόμαυροι” θα αντιμετωπίσουν θα αντιμετωπίσουν σε Πρωτάθλημα 2 γύρων τους ΑΟ Αιγιαλέων, ΑΟ Καλαμάτα 80, ΑΣ Κέρκης Σάμου, Πανερυθραϊκό και ΓΣ Πανιώνιο. Οι ομάδες που θα τερματήσουν στις 3 πρώτες θέσεις από τον Α’ και Β’ Όμιλο θα αγωνιστούν στον Γ’ Όμιλο σε Πρωτάθλημα 2 γύρων. Η ομάδα που θα κατακτήσει την 1η θέση θα ανέβει στην Volleyleague Ανδρών 2022-23, ενώ οι θέσεις 2-5 θα αγωνιστούν σε Play Off με την ομάδα που θα επικρατεί και θα καταλαμβάνει την 2η θέση να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη κατηγορία.

Αναλυτικά:
To πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 23/10/2021 και θα τελειώσει στις 4/5/2022 το αργότερο.

1. Το Πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με το πιο κάτω σύστημα:
Α’ Φάση

Οι ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους (Α και Β), με έξι (6) ομάδες ο καθένας, ως εξής:
Α’ Όμιλος
ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ
ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80
ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ Σάμου
ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ
ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Β’ Όμιλος
ΑΣ ΑΘΛΟΣ Ορεστιάδος
ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Σκύδρας
ΜΓΣΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΑΣ ΑΡΗΣ Θεσ/νίκης
ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Κατερίνης

Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία (άρθρο 16ο) οι ομάδες κατατάσσονται:
Στον Α’ Όμιλο: από το PL-Α/1 έως και PL-Α/6.
Στον Β’ Όμιλο: από το PL-Β/1 έως και PL-Β/6.

Στη συνέχεια οι ομάδες ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στους Ομίλους Α και Β, χωρίζονται σε δύο Ομίλους (Γ και Δ) ως εξής:

Γ’ Όμιλος: συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Α’ Φάσης τις τρεις (3) πρώτες θέσεις (PL-Α/1, PL-Α/2, PL-Α/3, PL-Β/1, PL-Β/2, PL-Β/3).
Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 6 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του Γ’ Ομίλου.

Δ’ Όμιλος: συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Α’ Φάσης τις θέσεις 4 έως και 6 (PL-Α/4, PL-Α/5, PL-Α/6, PL-Β/4, PL-Β/5, PL-Β/6).
Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 7 έως και 12 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του Δ’ Ομίλου.

Β’ Φάση
Play Off 2 – 5
Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τη 2η έως και την 5η θέση του Γ’ Ομίλου (PL-Γ/2 έως PLΓ/5) θα αγωνισθούν σε Play Off με το πιο κάτω σύστημα μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2 νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων του Γ’ Ομίλου).
PL(Γ2) v PL(Γ5) (1)
PL(Γ3) v PL(Γ4) (2)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

Αγώνες για τις θέσεις 2 – 3: Ν(1) v Ν(2)
Οι δύο νικητές των αγώνων των Play Off 2-5, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την 2η και την 3η θέση του πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

Αγώνες Play Off για τις θέσεις 4-5 του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες που ηττήθηκαν στους πρώτους αγώνες Play Off 2-5 θα καταλάβουν την 4η και την 5η θέση της Τελικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

Play Out 10 – 11
Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις PL-Δ/10 έως PL-Δ/11 θα αγωνισθούν σε Play Out μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων του Δ’ Ομίλου).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας που θα έχει καταλάβει τη 10η θέση μετά τους αγώνες του Δ’ Ομίλου (PL-Δ/10).

2) Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών

Στην Α1 Εθνική κατηγορία θα αγωνίζονται από την νέα αγωνιστική περίοδο 2022-2023:
1. Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του Γ’ Ομίλου.
2. Η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος μετά
τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος.

3) Αγώνας μπαράζ με την 8η ομάδα της Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών 2021-2022.

Η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος θα δώσει αγώνες μπαράζ με την ομάδα που θα καταλάβει την 8η θέση στην Τελική Κατάταξη της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας που θα έχει καταλάβει την 8η θέση στην Α1 Ανδρών. Η νικήτρια ομάδα των αγώνων μπαράζ, θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών 2022-2023.

4) Υποβιβασμός στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών
1. Η ομάδα που θα καταλάβει την 12η θέση στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη του Δ’
Ομίλου.
2. Η ομάδα που θα καταλάβει την 11η θέση στην Τελική κατάταξη πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Out στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος.
Στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών οι ομάδες αυτές θα τοποθετηθούν στην Ζώνη (Α ή Β)
που γεωγραφικά ανήκουν.

5) Άνοδος από την Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών
Στην Pre League Ανδρών 2022-2023 θα ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση σε κάθε μία από τις δύο ζώνες της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών 2021-2022

6) Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2022-2023 στην Pre League Ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως δέκα (10) ομάδες.

7) Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των σωματείων της Pre League Ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 ή στο Τοπικό Πρωτάθλημα Αγοριών Κ17 της Ένωσης/Περιφέρειας που γεωγραφικά ανήκουν. Στο σωματείο που δεν θα δηλώσει συμμετοχή σε κανένα από τα δύο παραπάνω πρωταθλήματα, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης τριών (-3) βαθμών από το πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών 2021-2022.

8) Εφόσον η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας, συνεχίσει την εφαρμογή περιορισμών για την πρόληψη έναντι του κορωνοϊού COVID-19, οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αγώνων Πετοσφαίρισης, όπως αυτό θα ισχύει.

9) Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς Παιδιάς της FIVB. Δεν ισχύουν οι τεχνικές ανάπαυλες (τεχνικά time out), ενώ τα κανονικά time out είναι δύο για κάθε ομάδα σε κάθε σετ με διάρκεια 30’’ το καθένα.

10) Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν με έγχρωμες μπάλες ΜIKASA τύπου
V200W ή MOLTEN τύπου V5M5000 ή GALA τύπου BV5591S».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ