ΝΕΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θρίαμβος για ΑΕΚ και Καστραντά!


Σε θέση κυρίαρχου επιστρέφει το ιστορικό ποδηλατικό τμήμα της ΑΕΚ, που για άλλη μία φορά κράτησε ψηλά τη σημαία με τον “Δικέφαλο” και έκανε υπερήφανους όλους τους Ενωσίτες. Το Σαββατοκύριακο (15-16/06) διοργανώθηκαν από την Ε.ΠΟ.Σ.Κ. τα τοπικά πρωταθλήματα Αττικής και η ΑΕΚ κατέκτησε 11 μετάλλια, εκ των οποίων 6 χρυσά, 4 ασημένια και 1 χάλκινο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών και σε μία ιστορική σεζόν, κατά την οποία συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη δημιουργία του τμήματος (1929-2019).

Ο Χάρης Καστραντάς, με μία εντυπωσιακή εμφάνιση αναδείχθηκε Πρωταθλητής Αττικής Αντοχής 2019, με την επιτυχία του να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν προστεθούν τα γεγονότα ότι επέστρεψε μόλις την Παρασκευή (14/06) από την Τουρκία όπου αγωνίστηκε με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, καταλαμβάνοντας σε δύο ΕΤΑΠ την 6η θέση, ενώ το Σάββατο (15/06) αγωνίστηκε σε διασυλλογικούς αγώνες στον Πύργο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με την φανέλα της ΑΕΚ (2 μετάλλια σε 2 ημέρες). Ο Πρωταθλητής της ΑΕΚ ήδη κοιτάει… παρακάτω, καθώς αναχωρεί την Τετάρτη (19/06) με την Εθνική Ελλάδος για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μινσκ, όντας ένας από τους τρεις ποδηλάτες που επιλέχθηκαν για την μεγάλη διοργάνωση.

Στους Παίδες, ο Αντώνης Γκάρτζιος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ομοίως στην κατηγορία Μάστερ Γ’, ο Κώστας Κατσιλιέρης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στις υπόλοιπες συμμετοχές είχαμε:
Μάστερ Β’: Τ. Καβαλιεράτος-14ος, Ε. Σακελλής-20ος, Δ. Πλατσάκης-22ος, Α. Αθανασόπουλος-26ος, Ρ. Καραβέζης-27ος.
Μάστερ Γ’: Λ. Ζενέτος-6ος, Α. Γεωργόπουλος-7ος, Β. Τριανταφυλλίδης-13ος.
Γυναίκες: Α. Στεργίου-10η.
Έφηβοι: Χ. Σκυλοδήμος-8ος.
Παίδες: Γ. Ανδρεάδης-15ος.

Αγώνες είχαμε και για την ΑΕΚ Skoda Synergy Ακαδημία, καθώς το Σάββατο έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα 2 αγωνισμάτων (αντοχή και ατομική χρονομέτρηση), που διοργανώθηκε στο Σχινιά εντός του Κωπηλατοδρομίου κατακτώντας 8 (!) μετάλλια.

Την ευχάριστη έκπληξη των αγώνων έκανε ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, καθώς σημείωσε το εντυπωσιακό “2×2” σε χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των Παμπαίδων, ενώ ο Ιάσονας Μαντάς συμπλήρωσε το 1-2 στην ατομική χρονομέτρηση (Θεοδωρίδης-Χρυσό, Μαντάς-Ασημένιο) και το 1-3 στην αντοχή (Θεοδωρίδης-Χρυσό, Μαντάς-Χάλκινο). Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και η Σωτηρία Βασιλείου στα μίνι μικρά κορίτσια κατακτώντας και αυτή τα δύο χρυσά μετάλλια στις δύο κατηγορίες.

Στα μίνι μικρά αγόρια, χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αιμίλιος Καβαλιεράτος στην ατομική χρονομέτρηση και ασημένιο στην αντοχή.

Στις υπόλοιπες συμμετοχές:
Αντοχή:
Παμπαίδες: Π. Σουκούλης-Εγκατέλειψε.
Μίνι Μεγάλα: Δ. Παπαποστόλου-16ος, Ι. Μυλώβας-17ος, Ε. Μαυράκης-18ος, Α.Α. Κωνσταντόπουλος-21ος, Ν. Δρακούλς-23ος.
Μίνι Μικρά: Ι. Κουρούνης-8ος, Ι. Τριανταφυλλίδης-9ος, Κ. Παπίτσης-11ος, Κ. Παπαποστόλου-17ος, Ι. Γιαλαμάς-18ος.

Ατομική Χρονομέτρηση:
Παμπαίδες: Χ. Καρακώστας-10ος, Π. Σουκούλης-26ος.
Μίνι Μεγάλα: Ι. Μυλώβας-17ος, Α.Α. Κωνσταντόπουλος-22ος, Δ. Παπαποστόλου-23ος, Ε. Μαυράκης-24ος, Ν. Δρακούλης-26ος.
Μίνι μικρά: Ι. Τριανταφυλλίδης-6ος, Ι. Κουρούνης-10ος, Κ. Παπίτσης-12ος, Ι. Γιαλαμάς-13ος, Κ. Παπαποστόλου-14ος.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ