ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΙΒΟΣ

Θρήνος για τον Γιώργο Παπαβασιλείου


Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί.

Ο εκ των κορυφαίων αθλητών του Συλλόγου, αλλά και της χώρας, και προπονητής του τμήματος στίβου, Γιώργος Παπαβασιλείου, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/03). Ο σπουδαίος “θρύλος” του αθλήματος συμμετείχε 2 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1956, 1960), κατέκτησε 7 χρυσά μετάλλια στους Βαλκανικούς αγώνες, ενώ 24 φορές αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στα 3000 και 5000 μέτρα στηπλ, καθώς και στον ανώμαλο δρόμο. Ο σπουδαίος αθλητής κατέρριψε συνολικά 16 πανελλήνια ρεκόρ σε τρία ολυμπιακά αγωνίσματα, αφήνοντας το όνομά του ανεξίτηλο στους αιώνες.

Ως προπονητής της ΑΕΚ οδήγησε το τμήμα στίβου σε ένδοξες στιγμές κατακτώντας 4 Πρωταθλήματα Ελλάδος Ανοιχτού Στίβου Γυναικών, 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος Κλειστού Στίβου Γυναικών, καθώς και 3 Πρωταθλήματα Ανωμάλου Δρόμου Γυναικών. Υπηρέτησε το τμήμα για 70 περίπου χρόνια, αποτελώντας ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, κ. Αλέξης Αλεξίου, η Διοίκηση, όλοι οι αθλητές της ΑΕΚ, καθώς και όλο το προσωπικό του Συλλόγου, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ