ΝΕΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τίμησε τα 100 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία η ΑΕΚ


Η ΑΕΚ πιστή στην διατήρηση της μνήμης και την διάδοση της ιστορίας, συμμετείχε με το ποδηλατικό της τμήμα στην λαμπαδηδρομία που διεξάγεται για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων που οργάνωσαν ποντιακοί σύλλογοι.

Με την πανελλαδική ποδηλατική λαμπαδηδρομία με τίτλο “Πυρρίχιος Δρόμος: Πειραιάς – Θεσσαλονίκη. Ποδηλατώντας με τη Φλόγα του Πόντου” τα δύο μεγάλα μνημεία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, ένωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας “Οι Κομνηνοί”, Ένωση Ποντίων Μαγνησίας, Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Βόλου “Οι Αργοναύτες”, Ένωση Ποντίων Πιερίας και Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, από την Τρίτη 14 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να λείπει.

Η “Ένωση” με 12 ποδηλάτες έδωσε βροντερό “παρών” στηρίζοντας έμπρακτα την σημαντική αυτή προσπάθεια, με τον κ. Βασίλη Καρυοφιλλίδη, που αποτελεί τον διοργανωτή του εγχειρήματος, να ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογό μας. Ο κ. Καρυοφιλλίδης, μάλιστα, συμμετείχε και ο ίδιος στην λαμπαδηδρομία με ένα ποδήλατο-σύμβολο της ιστορικής μνήμης, με το οποίο μετέβη οδικώς 2 φορές στην Τραπεζούντα! Αυτό το ποδήλατο υποσχέθηκε ο κ. Καρυοφιλλίδης να το δωρίσει στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού που θα εδρεύει στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, “Αγιά Σοφιά”.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ