WATER POLO ΝΕΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τμήμα υδατοσφαίρισης: Με υψηλές βλέψεις για το παρόν και το μέλλον!


Το τμήμα υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ ιδρύθηκε την περσινή σεζόν και στην πρώτη του χρονιά λειτουργίας, αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Με εξαιρετικές εμφανίσεις τα “κιτρινόμαυρα” σκουφάκια ανήλθαν στην Β’ Εθνική μόνο με νίκες, τόσο στον όμιλο όσο και στα μπαράζ ανόδου, κατακτώντας το Πρωτάθλημα. Ο στόχος, ωστόσο, δεν είναι βραχυπρόθεσμος, αλλά μακροπρόθεσμος.

Οι άνθρωποι του τμήματος σχεδίασαν την φετινή ΑΕΚ με στόχο τον τίτλο στη Β’ Εθνική και την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία, με βλέψεις στη συνέχεια φυσικά στην Α1.

Προπονητής της ανδρικής ομάδας είναι ο Κωνσταντίνος Δάνδολος (προπονητής της Εθνικής Ενόπλων) με βοηθό τον πολύπειρο Πέτρο Δεβερίκο.

Το ρόστερ της ΑΕΚ αποτελείται από τους: Πέτρε Σάντα (Αρχηγός), Πρωτονοτάριο, Γρηγοριάδη, Μονιούδη, Δερμιτζάκη, Παυλάκη, Αγγελίδη, Καπότση, Καψοκόλη, Ξενάκη, Μυλωνάκη, Χατζηγούλα, Καϊάφα, Κιρμίζογλου, Μήτρου, Στεργιόπουλο, Χριστοφή, Βουνισέα.

Όμως, επειδή όπως γράψαμε, ο στόχος δεν είναι βραχυπρόθεσμος έχουν τεθεί σε λειτουργία και οι ακαδημίες της “Ένωσης” που φέτος θα λειτουργήσουν σε 2 τομείς στην Αττική με το όραμα σε λίγα χρόνια να λειτουργήσουν πανελλαδικά σε 8 τομείς. Όλοι οι άνθρωποι του τμήματος είναι πλήρως καταρτισμένοι και έτοιμοι να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους σε όλους τους μικρούς αθλητές. Κυρίαρχο ρόλο στην εκμάθηση έχει και η κολύμβηση, το απόλυτο εργαλείο της υδατοσφαίρισης.

Οι οργανωμένες ακαδημίες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης για όλες τις ηλικίες βρίσκονται στο ΟΑΚΑ και στο ALMA CLUB στον Άλιμο, ενώ παράλληλα διεξάγονται Camps τα Σαββατοκύριακα.

Όπως είναι γνωστό, το τμήμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από τους κ.κ. Πάνο Μιχαλόπουλο και Γιώργο Κυρμίζογλου, τόσο σε επίπεδο ανδρικής ομάδας, όσο και σε ακαδημιών.

Φυσικά, όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει στο τμήμα μέσω χορηγιών. Οι κατηγορίες χορηγιών είναι:
Basic: 500
Bronze: 1.000
Silver: 2.000
Gold: 3.000
Platinum: 5.000
*Εκδίδεται τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.
**Η χορηγία καταβάλλεται 100% μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ανάλογα με το είδος της χορηγίας οι ανταποδοτικές παροχες του τμήματος περιλαμβάνουν συνδυαστικά και επιλεκτικά σύμφωνα με τις ανάγκες τις ανάγκες των χορηγιών τις ακόλουθες παροχές:

Εμφάνιση logo:
Στο αθλητικό υλικό του τμήματος (ανδρική, αγωνιστικά τμήματα, ακαδημίες)
Σε banner στο κολουμβητήριο του ΟΑΚΑ, στο ALMA και σε κάθε κολυμβητήριο που θα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων.
Στο website της ΑΕΚ (www.aek.gr) και στα social media του Συλλόγου (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube)

Ειδικές παροχές:
Έκπτωση από 25%-50% σε παιδιά εργαζομένων στις κολυμβητικές ακαδημίες και τα camps.
Δυνατότητα διανομής και ενημέρωσης υλικού προβολής στα μέλη της ΑΕΚ και στους κατόχους διαρκείας ΠΑΕ/ΚΑΕ.

Πλέον, άπαντες αναμένουν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του τμήματος ανδρών, που το προσεχές Σαββατοκύριακο (16-17/03) θα ξεκινήσουν την πορεία τους προς τον τίτλο της Β’ Εθνικής. Πιο συγκεκριμένα, στο κολυμβητήριο της Νίκαιας (Πέτρου Ράλλη 124) οι “κιτρινόμαυροι” πολίστες θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τους Άρη Νίκαιας, Ιωνικό ΑΟ και Άγιο Νικόλαο για τις πρώτες 3 αγωνιστικές της Α’ Φάσης του Α’ Ομίλου Αττικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1η αγωνιστική (16/03/2019): ΑΕΚ – Άρης Νίκαιας (12:00)
2η αγωνιστική (16/03/2019): ΑΕΚ – Ιωνικός ΑΟ (20:30)
3η αγωνιστική (17/03/2019): Άγ. Νικόλαος – ΑΕΚ (12:00)

Θα ακουλουθήσουν άλλες 3 αγωνιστικές με τους ίδιους αντιπάλους και οι 2 πρώτοι του ομίλου θα προκριθούν στη Β’ Φάση και στους 2 ομίλους ανόδου (10 ομάδες-από 5 σε κάθε όμιλο).

Β’ Φάση
Οι (2) δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο σχηματίζουν δύο (2) ομίλους ανόδου των πέντε (5) ομάδων και γίνονται αγώνες με το σύστημα Pool εντός των ομίλων (όλοι με όλους).

Οι (2) δύο τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο σχηματίζουν δύο (2) ομίλους καθόδου των πέντε (5) ομάδων και γίνονται αγώνες με το σύστημα Pool εντός των ομίλων (όλοι με όλους).

Οι δύο (2) τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο των Play Out, υποβιβάζεται στην Γ’ κατηγορία.
Σύνολο: Τέσσερις (4) ομάδες.

Οι υπόλοιπες (2) ομάδες κάθε Ομίλου, σύνολο (4) παραμένουν στην Β’ κατηγορία.

Τελική Φάση
Προκρίνονται, οι 4 πρώτες ομάδες από τους 2 ομίλους ανόδου για την Τελική Φάση (Final 8) .

Οι 4 πρώτες ομάδες ανέρχονται στην Α2 ενώ ο νικητής του τελικού είναι ο πρωταθλητής της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

Όλο το τμήμα πόλο της ΑΕΚ καλεί τους φίλους της ομάδας να δώσουν βροντερό “παρών” στο κολυμβητήριο της Νίκαιας και να τους βοηθήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την άνοδο. Τα “κιτρινόμαυρα” σκουφιά σας χρειάζονται δίπλα τους σε κάθε κολυμβητήριο.

Ο προπονητής της ομάδας, Κωνσταντίνος Δάνδολος, δήλωσε: “Η ομάδα μας φέτος ενισχύθηκε με την παρουσία έμπειρων παικτών και έχει σκοπό να επαναλάβει την επιτυχία της περασμένης χρονιάς ώστε να πετύχουμε τον απώτερο στόχο μας, ο οποίος είναι η καθιέρωση της ΑΕΚ στην Α1 Εθνική κατηγορία. Έχουμε δουλέψει σκληρά όλο το χειμώνα και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα φανεί στους αγώνες. Περιμένουμε τη συμπαράσταση του κόσμου της ΑΕΚ ώστε να πανηγυρίσουν μαζί μας νίκες και στον υγρό στίβο που τόσο πολύ έλειπε από την ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια”.

Ο έφορος της ΑΕΚ, Πάνος Μιχαλόπουλος, και ο αρχηγός των αγωνιστικών τμημάτων, Γιώργος Κιρμίζογλου, ανέφεραν: “Ακόμα μια αγωνιστική χρονιά ξεκινάει για το ανδρικό τμήμα υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ. Έχουμε πάντα στόχο την Α1 και θέλουμε να φτάσουμε εκεί ως πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες θα συμμετέχουμε. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα από το μηδέν, χωρίς εξαγορές άλλων ΑΦΜ, χωρίς να επιβαρύνουμε σε κανένα βήμα τη μάνα ΑΕΚ. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, τους αθλητές, τους προπονητές και τον κόσμο της ΑΕΚ, ο οποίος μας στηρίζει παντού, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη όπου πήραμε το 2018 το πρώτο μας πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο, κ. Αλέξη Αλεξίου, τη διοίκηση της ΑΕΚ και τον γενικό αρχηγό, κ. Νίκο Δευτεραίο, για την εμπιστοσύνη τους καθώς και όλο το στελεχιακό δυναμικό της ερασιτεχνικής. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε την ΚΑΕ ΑΕΚ για την έμπρακτη παροχή υπηρεσιών προς τους αθλητές μας, την ΠΑΕ ΑΕΚ και τους επικεφαλής όλων των τμημάτων της ΑΕΚ για την υποστήριξη τους από τη δημιουργία μας εδώ και ένα χρόνο. Σας διαβεβαιώνουμε όλους ότι θα συνεχίσουμε με επιμονή και υπομονή ώστε να δούμε τα κιτρινόμαυρα σκουφιά με το δικέφαλο να πρωταγωνιστούν σε όλα τα κολυμβητήρια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Όνειρο και στόχο μας είναι η κατασκευή ενός δικού μας κολυμβητικού κέντρου ώστε να αναπτυχθούν οι ακαδημίες μας και όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου σε γερές βάσεις, στο δικό μας σπίτι. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα και η ΑΕΚ θα μπει σε νέα εποχή αφού μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τα ερασιτεχνικά αθλήματα, θα αποκτήσει και το δικό της κολυμβητήριο. Όλοι στη Νίκαια για να φωνάξουμε για την ΑΕΚ και στις πισίνες“.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ