ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Το format της Futsal Super League 2023-24


Γνωστή έγινε από την Ομοσπονδία η προκήρυξη και το format της Futsal Super League 2023-24.

Συγκεκριμένα, στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος (Α’ Φάση) θα αγωνιστούν 13 ομάδες, σε δύο γύρους όλοι με όλους.

Στη Β’ Φάση, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως 4 της βαθμολογίας της Α’ Φάσης, θα αγωνιστούν στους Ημιτελικούς, στους τρεις (3) νικηφόρους αγώνες, χωρίς να μεταφέρουν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων της Α’ Φάσης, με πλεονέκτημα έδρας της ομάδας που έχει καταλάβει την καλύτερη θέση στη βαθμολογία της Α’ Φάσης, σύμφωνα με το κάτωθι πλάνο:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ (3) ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ: Οι νικήτριες ομάδες των Ημιτελικών Αγώνων συνεχίζουν στους Τελικούς Αγώνες, για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, στους τρεις (3) νικηφόρους αγώνες, από μηδενική βάση αποτελεσμάτων, δηλαδή χωρίς να υπολογίζονται τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων κατά την Α’ Φάση.

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΘΕΣΕΩΝ 3-4: Οι ηττημένες ομάδες των Ημιτελικών Αγώνων θα αγωνιστούν για την κατάληψη των θέσεων 3 και 4 στους τρεις (3) νικηφόρους αγώνες, από μηδενική βάση αποτελεσμάτων, δηλαδή χωρίς να υπολογίζονται τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων κατά την Α’ Φάση, με πλεονέκτημα έδρας της ομάδας που έχει καταλάβει την καλύτερη θέση στη βαθμολογία της Α’ Φάσης.

Η ομάδα που θα τερματίσει στη 13η θέση της βαθμολογίας της Α’ Φάσης, υποβιβάζεται αυτομάτως στη Β’ Κατηγορία Ανδρών – Futsal League. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5 έως 12 της βαθμολογίας της Α’ Φάσης, θα σχηματίσουν εκ νέου όμιλο και θα αγωνιστούν σε ένα γύρο (7 αγωνιστικές), κρατώντας τη βαθμολογία της Α’ Φάσης.

Από τον βαθμολογικό πίνακα που θα προκύψει μετά το πέρας της διαδικασίας των Play Out Παραμονής/Υποβιβασμού, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις, θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία Ανδρών – Futsal League.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ