ΝΕΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

Το νέο σύστημα διεξαγωγής της Handball Premier


Γνωστό έκανε η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ) το νέο σύστημα διεξαγωγής της Handball Premier που θα ισχύσει την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους, με την ΑΕΚ να αγωνίζεται στον 1ο Όμιλο της Α’ Φάσης μαζί με ΟΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή, Διομήδη Άργους, ΑΣΕ Δούκα, Ιωνικό ΝΦ, Άρη Νίκαιας Olympic Diagnostic και HC Σαλαμίνα.

Οι 4 πρώτες ομάδες των 2 ομίλων συγκροτούν τον όμιλο της Β’ Φάσης, μεταφέροντας τους βαθμούς των μεταξύ τους αναμετρήσεων, όπου κάθε ομάδα αντιμετωπίζει τις ομάδες του άλλου ομίλου της Α’ Φάσης.

Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στους Τελικούς της Handball Premier 2020-21.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της ΟΧΕ (handball.org.gr):
Handball Premier
Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από την σεζόν 2019-2020, ενώ προβιβάζονται από την Α2 τα σωματεία: HC Σαλαμίνα και Ζαφειράκης Νάουσας.
Δημιουργούνται 2 όμιλοι των 7 ομάδων (σύνολο 14) με γεωγραφικά κριτήρια, ως ακολούθως:

1ος όμιλος (Νότος): ΑΕΚ, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή, Διομήδης Άργους, ΑΣΕ Δούκα, Ιωνικός ΝΦ, Άρης Νικαίας Olympic Diagnostic, HC Σαλαμίνα.

2ος όμιλος(Βορράς): Αερωπός Έδεσσας ManDynamic, ΠΑΟΚ, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Δράμα Bianco Monte, Φαίακας Κέρκυρας, Φίλιππος Βέροιας, Ζαφειράκης Νάουσας.

Σύστημα:
Α’ φάση: Όλοι εναντίον όλων σε 2 γύρους (14 αγωνιστικές, 12 για κάθε ομάδα)
Β’ φάση: Πλέι οφ (1-8): Οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (8 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται ξανά όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην Α’ φάση.
Πλέι άουτ (9-14): Οι 3 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές). Μετά το πέρας της Β’ φάσης οι 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2 Ανδρών.
Γ΄ φάση: Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας μετά το πέρας της Β’ φάσης των πλέι οφ, αγωνίζονται στον τελικό με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.

Ο Αθλητικός Διευθυντής του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ, κ. Στάθης Παπαχαρτοφύλης, δήλωσε στο aek.gr: “Η ΑΕΚ συμφωνεί με τις αποφάσεις της ΟΧΕ για τα Πρωταθλήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές καταστάσεις που προέκυψαν από την πανδημία. Αν και ο συνολικός αριθμός των αγώνων είναι σχετικά μικρός, προέχει η βιωσιμότητα των σωματείων, που είναι και το ζητούμενο. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα επανέλθουμε στη γνώριμη κατάσταση. Το φορμάτ που επιλέχθηκε, επιβραβεύει την απόδοση των ομάδων στην Α φάση, ενώ ενισχύει τον ανταγωνισμό, με τη μεταφορά των βαθμών στην Β’ φάση. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό Πρωτάθλημα, με καλά παιχνίδια και χωρίς τραυματισμούς“.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ