ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ

Το σκακιστικό τμήμα νίκησε την… πανδημία!


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια των ανθρώπων του Σκακιστικού Τμήματος στη διάρκεια του γενικού lockdown, να φέρουν κοντά στο άθλημα τους φίλους της ομάδας.

Κάθε Σάββατο, από τις 11 Απριλίου μέχρι και τις 20 Ιουνίου, μικροί και μεγάλοι φίλοι της ομάδας παρακολούθησαν το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που διοργάνωσε η ΑΕΚ. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού συνολικά πάνω από 65 άτομα συμμετείχαν και γνώρισαν ακόμα καλύτερα το συναρπαστικό άθλημα.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 4 διαφορετικά τμήματα, ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδό τους στο Σκάκι, ενώ καλύφθηκαν διάφορα θέματα, όπως οι κινήσεις των κομματιών, βασικά συνδυαστικά μοτίβα και στρατηγικές, το άνοιγμα της παρτίδας αλλά και προχωρημένα θέματα στρατηγικής.

Πέραν της δημιουργικής απασχόλησης, η ομάδα μας συμμετείχε στο διαδικτυακό διασυλλογικό Grand Prix, που διοργάνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ), στα πλαίσια της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της αντίστοιχης Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIDE), Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα lichess.org και ήταν φιλικού χαρακτήρα. Οι χρόνοι σκέψης ήταν 3 διαφορετικοί (3’+2″, 2’+0″ & 10’+5″). Ο “Δικέφαλος” κατετάγη στη 17η θέση ανάμεσα σε 37 ομάδες, έχοντας καταφέρει να συμμετάσχει και στα 9 επιμέρους τουρνουά.

Σε άλλα αγωνιστικά νέα, η ΑΕΚ διοργάνωσε το 1ο εσωτερικό διαδικτυακό Rapid τουρνουά στην πλατφόρμα lichess.org με τη συμμετοχή περισσότερων από 15 σκακιστών. Φυσικά, τα τουρνουά θα συνεχιστούν και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού με μεγάλη θέρμη. Όποιος φίλος της ομάδας και του αθλήματος θέλει να συμμετέχει (η συμμετοχή είναι δωρεάν, όπως και η εγγραφή στην πλατφόρμα) μπορεί να επικοινωνήσει μέσω mail με τα στοιχεία του στο chess@aek.gr.

Τέλος, το Σκακιστικό Τμήμα της ΑΕΚ συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο διαδικτυακό σεμινάριο διαιτησίας που πραγματοποιήθηκε από τις 8 μέχρι τις 10 Ιουνίου. Εισηγητής ήταν μεταξύ άλλων και ο έφορος του τμήματος, κ. Μιχάλης Πρεβενιός.

Η ΑΕΚ ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στις ενέργειες του τμήματος, με την αθρόα συμμετοχή να αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου. Μέσα από τα καλοκαιρινά τουρνουά και τις συνεχείς δράσεις του τμήματος, άπαντες θα έχουν την ευκαιρία να βρίσκονται σε επαφή με το Σκάκι, και από τον Σεπτέμβριο, ελπίζουμε να σας δούμε όλους στο πλήρως εξοπλισμένο εντευκτήριο του τμήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ