ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Ανασκόπηση 2018-Πυγμαχία: Επιστροφή στις διακρίσεις!


Αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά τμήματα του Συλλόγου. Στο παρελθόν κατέκτησε τίτλους και έκανε όλο το φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ να χαρεί και να πανηγυρίσει. Πλέον, με την επιστροφή “θρύλων” στο τμήμα, αναγεννάται από τις στάχτες του. Και κατακτά κορυφές.

Ο λόγος γίνεται για το πυγμαχικό τμήμα της ΑΕΚ που μέσα στο 2018 απέδειξε ότι όχι μόνο του ανήκει το παρόν, αλλά και το μέλλον.

Με τον Αρτούρ Μικαελιάν ως προπονητή και αθλητές όλων των ηλικιών έτοιμους να ριχτούν στα ρινγκ, η ΑΕΚ στο πρώτο μισό του 2018, πανηγύρισε μετάλλια και διακρίσεις που είχαν εκλείψει τα προηγούμενα έτη.

Συγκεκριμένα, συνολικά την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η ΑΕΚ κατέκτησε 17 χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια, κάνοντας πράξη την αναγέννηση του τμήματος που είχε γίνει στόχος ζωής για την διοίκηση, τον προπονητή και τους αθλητές.

Παράλληλα, υπήρξαν και διεθνείς επιτυχίες με την νεαρή Ελένη Χολίδη να κατακτά την 5η θέση στην Ευρώπη, ενώ άτυχος στάθηκε ο εκ των κορυφαίων πυγμάχων στην χώρα μας, Αζάτ Μαργκαριάν, που τραυματίστηκε.

Τον Σεπτέμβριο, η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Αρμενία για αγώνες και ο Αρτούρ Μικαελιάν είδε τα νεαρά “αετόπουλα” να δοξάζουν το έμβλημα του Συλλόγου. 4 χρυσά μετάλλια ήταν η απτή απόδειξη ότι η πίστη σε αυτά τα παιδιά ήταν απαραίτητη.

Η ΑΕΚ μεγάλη πρωταγωνίστρια στο διεθνές τουρνουά της Αρμενίας

Επιτυχίες είχε και σε διάφορα άλλα τουρνουά η “Ένωση”, με τον Ματθαίο Θεοδωρίδη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και το τρόπαιο στην κατηγορία των 81 κιλών Ανδρών στο τουρνουά “ΑΜΑΡΥΣΙΑ IV”.

Το τέλος της χρονιάς, είχε γλυκόπικρη γεύση για όλους, καθώς ο Αζάτ Μαργκαριάν επανέφερε την ΑΕΚ σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, ωστόσο ένας ακόμα τραυματισμός στο χέρι τον άφησε μακριά από τα μετάλλια.

Η ΑΕΚ (και) στην πυγμαχία δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή. Με τον προπονητή Αρτούρ Μικαελιάν και πολλούς αθλητές η “Ένωση” βρίσκεται στα καλύτερα χέρια


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ