ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανασκόπηση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2019: Η κορυφή της ανήκει!


Ως η κορυφαία χρονιά της ιστορίας του (μέχρι την επόμενη φυσικά…) μπορεί να χαρακτηριστεί το 2019 για το τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Συλλόγου. Η ΑΕΚ όχι απλά συνέχισε την ανοδική της πορεία τόσο σε επίπεδο ανδρών, όσο και γυναικών, αλλά κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος 2018-19 στους Άνδρες και το Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής 2018-19 στις Γυναίκες, για πρώτη φορά στην ιστορία της και στις δύο περιπτώσεις.

Οι Άνδρες, είχαν ολοκληρώσει το 2018 στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με μόλις μία ήττα και αυτή στις λεπτομέρειες. Τον Ιανουάριο του 2019, ταξίδεψαν στην Ορεστιάδα, όπου επικράτησαν του Ολυμπιακού με 4-3 και υπερκάλυψαν την ήττα του πρώτου γύρου, ενώ παράλληλα σημείωσαν και δεύτερη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Αποτέλεσμα αυτών των νικών ήταν να βαφτεί “κιτρινόμαυρη” η κορυφή, με τον “Δικέφαλο” να κατακτά τον τίτλο στην παρθενική παρουσία του στην κορυφαία κατηγορία της ανδρικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης με 17 νίκες και μόλις 1 ήττα. Μάλιστα, ο τίτλος κατακτήθηκε με ένα εντυπωσιακό σερί 13 νικών, από τους Daniel Kosiba, Michal Obeslo, Κώστα Λαγογιάννη και Daniel Schaffer.

Το καλοκαίρι του 2019, η ΑΕΚ όχι μόνο διατήρησε τους κορυφαίους της κατάκτησης του τίτλου (Kosiba, Obeslo, Λαγογιάννη), αλλά παράλληλα ενίσχυσε την Πρωταθλήτρια Ελλάδος με τους Jean Lauric και Bastien Dupont. Μέσα σε διάστημα 3 μηνών, η ομάδα του Στέφανου Κορώνη σημείωσε 12 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, μεταξύ των οποίων δύο επί του Ολυμπιακού και μία επί του Παναθηναϊκού. Έτσι, αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, 2 βαθμούς μπροστά από “ερυθρόλευκους” και “πράσινους, “τρέχοντας” σερί 25 νικών και με μόλις 6 αγώνες να απομένουν για το φινάλε, με το δεύτερο διαδοχικό τίτλο να βρίσκεται μία ανάσα μακριά.

Όμως, η “Ένωση” ετοιμάζει με μεγάλη δυναμική και τη γυναικεία ομάδα. Με 7 νίκες και μόλις 1 ήττα στην κανονική διάρκεια, οι “κιτρινόμαυρες” Τουρσουνίδου, Σταματίου, Λαζαρίδου, Τσαπτσίνου και Holmsten κατέκτησαν την 1η θέση στον όμιλο της Β’ Εθνικής και προκρίθηκαν στα μπαράζ ανόδου. Εκεί με το απόλυτο των νικών, κατέκτησαν, εκτός της ανόδου για πρώτη φορά στην Α2, και τον τίτλο της κατηγορίας επιβεβαιώνοντας όλους όσους μιλούσαν για ομάδα επιπέδου Α1.

Το καλοκαίρι η ΑΕΚ διατήρησε στο δυναμικό της την Μαρία Τσαπτσίνου, ενώ έντυσε στα “κιτρινόμαυρα” την Πρωταθλήτρια Ελλάδος το 2016 Γεωργία Ζαβιτσάνου και την αγωνιζόμενη σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Melinda Ciurcui.

Αποτέλεσμα; 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην Α2 με ένα επιβλητικό 4-1 επί του Παναθηναϊκού και ο στόχος της 1ης θέσης και της απευθείας ανόδου στην κορυφαία κατηγορία του γυναικείου πινγκ πονγκ βρίσκεται στα χέρια της ΑΕΚ.

Το 2019 φεύγει ως η κορυφαία σεζόν στην ιστορία του τμήματος, αλλά και με βλέψεις για ένα ακόμα καλύτερο 2020!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ