ΝΕΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

H AEK μπροστά στην πρώτη Ευρωπαϊκή πρόκληση!


Η ανδρική ομάδα της ΑΕΚ μόλις τέσσερα χρόνια από τη σύστασή της βρίσκεται μπροστά στην πρώτη της Ευρωπαϊκή πρόκληση.

Η φετινή ομάδα έχει σχεδιαστεί με πολλές αλλαγές από τις προηγούμενες της ΑΕΚ, οι οποίες πρωταθληματικά ανέβηκαν όλες τις κατηγορίες μέχρι την Α1 και τη θέση της φιναλίστ στο κύπελλο Ελλάδος, βάσει της οποίας κέρδισε και την έξοδο της στην Ευρώπη.

Η αρχή έγινε στη θέση του προπονητή. Ο επιτυχημένος και εξαιρετικά καταξιωμένος Κωνσταντίνος Δάνδολος αναλαμβάνει τη θέση του Sport Manager και στη θέση του έρχεται ο Δημήτρης Μάζης για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί το νέο τριετές σχέδιο στο οποίο η ΑΕΚ θα είναι στις δικές της εγκαταστάσεις και θα κτίζει ομάδες και με νέα παιδιά.

Ήδη η ΑΕΚ προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού Μιχάλη Τσαταλιού από την Βουλιαγμένη, ενός από τους ελάχιστους Έλληνες αριστερόχειρες, και μάλιστα νέους σε ηλικία, όπως και ο Χρήστος Παπούκας, από τον ΑΝΟΓ. Στην ενσωμάτωση των νέων παιδιών στα οποία θα στηριχθεί ο Δημήτρης Μάζης, ο οποίος είναι κορυφαίος στην ανάδειξη νέων αθλητών, για την υλοποίηση των στόχων του πλάνου της ΑΕΚ, είναι οι Μιχάλης Δίπλαρος, Αλέξανδρος Ηλιόπουλος, Ραφαήλ Μανιουδάκης και Μανώλης Τσιστράκης. Τα περισσότερα από τα νέα αυτά παιδιά έχουν συμμετοχές στις «μικρές» εθνικές ομάδες, οι οποίες έχουν μετάλλια και διακρίσεις σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Παράλληλα, η ΑΕΚ κράτησε στο ρόστερ της τους νέους που ήδη είχε όπως ο Άρης Μαυτωτάς, ο Δημήτρης Σταμέλος και ο Κωνσταντίνος Παπάκος. Φυσικά, εκτός από τους νέους, η ομάδα του Μάζη αποτελείται από τους έμπειρους Νίκο Στελλάτο (αρχηγός), Κωνσταντίνο Φλέγκα, Μιχάλη Καζάζη και τον Μαυροβούνιο φουνταριστό Νikola Vukcevic. Στην δεύτερη θέση των ξένων η ΑΕΚ απέκτησε τον νεαρό Μαυροβούνιο, Dinitrije Krijestorac, ο οποίος έχει εμπειρία από τα πρωταθλήματα της χώρας του και της Ουγγαρίας, δύο εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Οι στόχοι της ομάδας για το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια θέση καλύτερη από την περσινή και η υπομονή για την επίτευξη των βασικών στόχων διάκρισης στο τέλος της 3ετίας, με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση τίτλων.

Για την φετινή Ευρωπαϊκή της συμμετοχή η ΑΕΚ θέλει πρωτίστως να δημιουργήσει ένα καλό «βιογραφικό» και να αποκτήσει η νεανική της ομάδα, μέσα από τις προκλήσεις των αγώνων με ομάδες οι οποίες έχουν τεράστια ιστορία στο πόλο και πολλαπλάσια budget, υπερπολύτιμες εμπειρίες και «μέταλλο».

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ έχει μάθει να αγωνίζεται στα δύσκολα και για αυτό θα πρωταγωνιστήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Αυτό έδειξαν και οι επιτυχίες των ομάδων (ανδρών και γυναικών) μόλις τέσσερα χρόνια από τη δημιουργία τους, όπως επισημαίνουν οι βασικοί χρηματοδότες και διοικητικοί υπεύθυνοι, κ.κ. Γιώργος Κυρμίζογλου και Πάνος Μιχαλόπουλος.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ