ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ

Καλή παρουσία από τους σκακιστές


Ο πρώτος κύκλος των Διασυλλογικών Grand Prix που διοργάνωση η Ελληνική Ομοσπονδία Σκακιού (ΕΣΟ) στη διαδικτυακή σκακιστική πλατφόρμα Lichess.org ολοκληρώθηκε και η ομάδα μας συμμετείχε και στις 3 διοργανώσεις (Blitz, Rapid & Bullet – διαχωρισμός που αφορά στον συνολικό χρόνο σκέψης για την παρτίδα). Η ΑΕΚ κατέλαβε την 6η θέση (στις δέκα συνολικά ομάδες) σε κάθε μια από τις διοργανώσεις. Στις διοργανώσεις αυτές δεν υπάρχει έπαθλο για τις πρώτες ομάδες και εντάσσονται στην πρωτοβουλία της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIDE) με την ονομασία “Checkmate Coronavirus”.

Πέραν όλων των άλλων, χαροποίησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους της ομάδας η αθρόα συμμετοχή τόσο των αθλητών της ομάδας μας όσο και άλλων φίλων της ομάδας, μέσα σε αυτούς και αρκετοί συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης (μικρών και μεγάλων).

Ατομικά διακριθέντες σε αυτόν τον κύκλο από τους αθλητές του τμήματός μας ήταν οι Γιάννης Λίτσας (Υπεύθυνος Ακαδημιών), Μιχάλης Πρεβενιός (Έφορος του τμήματος), Τάσος Φουφόπουλος, Μιχάλης Θεοδωρίδης, Πάολο Κοντσέττι, Βασίλης Τερζόπουλος, Λεωνίδας Σαρρής.

Η ομάδα μας, φυσικά, θα συμμετάσχει και στους υπόλοιπους κύκλους των διαδικτυακών Grand Prix.

Τέλος, το τριήμερο 08/06-10/06, η ΑΕΚ θα είναι συνδιοργανωτής σε ένα online σεμινάριο κληρώσεων σκακιστικών τουρνουά. Εισηγητές θα είναι οι Τάκης Νικολόπουλος και Μιχάλης Πρεβενιός.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ