ΝΕΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλη επιτυχία από τον Ιβάν Μαυροθαλασσίτη!


Τον Έφηβο -διαβητικό- ποδηλάτη αθλητή μας Ιβάν Μαυροθαλασσίτη, προσκάλεσε η μοναδική επαγγελματική ομάδα ποδηλασίας Team Novo Νordisk, το καλοκαίρι στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, για το Talent ID Programm camp που πραγματοποιεί κάθε χρόνο για ποδηλάτες ταλέντα από όλο τον κόσμο που έχουν διαβήτη τύπου 1.

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία, αλλά και τιμή για το νεαρό αθλητή και την οικογένεια της ΑΕΚ, καθώς παρά τις όποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έφτασε ουσιαστικά στην κορυφή του επιπέδου με την κλήση του από την Novo Nordisk. Ο Ιβάν βρέθηκε στο Διεθνή αγώνα της Ρόδου, όπου τον είχε καλέσει η ομάδα της Νovo, αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από διαβητικούς αθλητές. Φυσικά, και η ΑΕΚ και ο αθλητής έλαβαν την επιστολή της κλήσης του στην ομάδα με τις αρχικές ημερομηνίες της παρουσίας του στην Αμερική να είναι για τον Ιούλιο, όμως αναμένονται αλλαγές λόγω της κατάστασης, χωρίς τίποτα βέβαια να μειώνει την σημαντική επιτυχία του ποδηλάτη της ΑΕΚ.

Ο Ιβάν Μαυροθαλασσίτης δήλωσε στο aek.gr: “Από το 2014 που διαγνώστηκα με διαβήτη τύπου 1 σε ηλικία 12 ετών, γράφτηκα αμέσως στην Ακαδημία της ΑΕΚ. Οι ευχαριστίες μου προς όλους όσους με δέχτηκαν στην οικογένεια του Συλλόγου είναι από την καρδιά μου. Στους τότε προπονητές μου κ.κ. Δημήτρη Καραμπέρο, Λευτέρη και Κωνσταντίνο Παπουτσά και στο σημερινό μόνιμο προπονητή μου κ. Παναγιώτη Σκυλοδήμο. Φυσικά, η στήριξη της διοίκησης της ΑΕΚ και προσωπικά του Προέδρου κ. Αλέξη Αλεξίου, που πίστεψε σε μένα και με έστειλε το 2018 στους διεθνείς αγώνες του Βελιγραδίου, ήταν απαραίτητη και το “ευχαριστώ” μου δε μπορεί να ειπωθεί με λόγια. Ομοίως και για τον έφορο της ΑΕΚ, κ. Παναγιώτη Γρούβα, που μου στάθηκε σε ό,τι χρειάστηκα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω να πω στο διαβητολόγο γιατρό μου κ. Χρήστο Ζούπα Διευθυντή της Διαβητολογικής Κλινικής του “ΥΓΕΙΑ”, που ήταν και μέλος της θρυλικής ομάδας μπάσκετ της “Βασίλισσας” που κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό κύπελλο του 1968 στο μπάσκετ, ο οποίος με έχει αναλάβει εντελώς αφιλοκερδώς, καθώς και τον συνεργάτη του κ. Πέτρο Θωμάκο. Φυσικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους κ.κ. Vassili Davidenko, Senior Vice President of Athletics Team Novo Nordisk και Tim Lindley, PR and Digital Media Manager που με δέχτηκαν και με άκουσαν με μεγάλη εγκαρδιότητα. Η Ζωή, η ΑΕΚ, και ο Διαβήτης, έχουν ένα κοινό παρανομαστή: τον “Αγώνα”. Αυτό ακριβώς κάνω, αγωνίζομαι, πάντα με το Δικέφαλο στο στήθος μου“.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ